Ucraina - după râs vine și ...?!

24.04.2019

Uneori oamenii trăiesc cu o dorință extraordinară de schimbare, indiferent de cum ar fi ea. Este de admirat cum popoarele caută să își modifice starea de fapt lucru care ne spune că nu au un caracter nevrotic, că nu se tem de modificări și că fac față cu brio variabilelor. Doar necesitatea, uneori irațională, de a dori un anumit lucru tinde spre obsesional. Logic devenim obsedați de un „obiect” fascinant, un „obiect al iubirii” care ne oferă atât de multe avantaje și pe care nu vrem să îl pierdem, indiferent de sacrificii sau compromisuri.

De ce Volodymyr Zelensky?

Ucraina și-a ales președintele! Un comediant care cu ceva ani în urmă ilustra tocmai acestă situație prin producția în care lucra: un om al râsetelor care ajunge să conducă țara. Cumva acest scenariu îmi aduce aminte de povestea flautului fermecat.
Ce are Volodymyr Zelensky special? (deși nu cunoaștem ora nașterii vom schița doar câteva puncte ale unei structuri horoscopice) E Vărsător și Venus se află în conjuncție cu Soarele. Vărsătorii sunt foarte sociabili și se integrează bine în mulțimi, sunt buni lideri informali și mai mereu se identifică cu țelul comun, iar Venus înfrumusețează acestă formă de exprimare. Apoi Luna este în Leu - nu are cum să nu se facă remarcat, deși este un „om al oamenilor” Zelensky este „acel om al oamenilor”. El conține speranțele și idealurile celorlalți dar are parte de o vizibilitate aparte. Mercur în Capricorn  îi conferă o limbă ascuțită, un umor îndreptat spre satiră și ironie cu multe jocuri de cuvinte și subtilități.

Ce se va întâmpla cu Ucraina acum?

Ucraina își proclamă independența în  24 August 1991, ora locală 17:31 (există mici variații ale orei, dar ascendentul tot în Capricorn este). Dacă suprapunem harta noului președinte asupra astrogramei țării vom vedea și ce tip de interacțiuni se formează.
Mercur  din cartea lui Zelensky  sunt în conjuncție cu Neptun din harta Ucrainei, este clar că poporul are o apetență pentru discursul critic, pentru satira mai mult sau mai puțin fină, noul președinte merge fix pe idealul sau pe speranța poporului de a avea un conducător care să îi critice pe ceilalți, să îi muștruluiască așa cum ar trebui, să nu fie indiferent. Iar conjuncția cu Lilith îl poate identifica pe acesta cu liderul căruia nu îi este teamă să se răzvrătească, să lupte, să spună nu.
Soarele și Venus sunt conjuncte cu Saturn retrograd din harta țării, pare că acest om se află pe aceeași traiectorie cu dezvoltarea țării. El s-a identificat de minune cu scopul cetățenilor, a știut să joace cartea similarității și a empatiei, rezonând cu dorințele lor de reconstrucție. Zelensky poate să fi câștigat și printr-o promisiune inconștientă inoculată oamenilor de a schimba statului ucraineanului în lume, statutul și puterea pe care le dețină să fie îmbunătățite.
Cu acestă încărcătură în prima casă promisiunile pot fi multe, energia care a animat campania lui a fost mare, a interferat cu poporul, dar așteptările cele mai intime ale oamenilor au fost scoase la iveală și vor căuta o satisfacere, căci altfel dacă nu o vor găsi în acțiunile președintelui o vor face cu mâinile proprii.

Saturn retrograd din harta lui face conjuncție cu Mercur, Venus, Jupiter, am putea considera o conjuncție mai largă cu Soarele și casa a VIII-a. Aici e buba, se pot pierde bani mulți. Zlensky nu are experiența guvernării și nici principiile acesteia și încearcă să joace după regulile teatrului sau ale scenei, dar scena politică este diferită. Dorința de a face lucrurile altfel vor duce la: neascultarea sfaturilor, chiar interzicerea lor; investiții proaste și scurgeri monetare; concentrarea pe domenii de o utilitate îndoielnică, mascarea și acoperirea defectelor. Ucraina are prea multe nevoi acolo și un Saturn retrograd nu poate face față unor astfel de pretenții. 
Tot acest cumul de planete fac trigon cu Chiron din astrograma președintelui, iar Saturn face careu cu acest asteroid. Pentru el a fost o provocare. Cu un sentiment de insecuritate și inferioritate destul de puternic (Chiron în Taur - lipsa a ceva, a valorii?!) care a condus și la o atitudine seducătoare (Luna în Leu) el a căutat o miză mai mare. A fost mânat de nevoile țării (planetele din Leu care cereau o abordarea de acest tip) și apoi a putut să joace bine cu coloșii (Saturn din harta Ucrainei).

Uranus conjunct cu Pluto în Scorpion și casa X.  Pe lângă faptul că nici Uranus și nici Pluto nu se supun organizării și planificării umane, Scorpionul este cel care conduce influența planetară în domenii necunoscute. Zelensky este „Prometeul” Ucrainei, el aduce „focul, lumina și schimbarea, revoluția”, dar dacă ne aducem aminte Prometeu doar a aruncat focul oamenilor și nu i-a învățat ce trebuie să facă cu el, astfel ai au experimentat situații dramatice până să își dea seama cum funcționează defapt. Asta face și președintele, le aduce noul care trebuie să se acomodeze, le aduce ceva ce oamenii trebuie să învețe să folosească, dar din păcate e un proces de durată și frustrarea bate la ușă.

Neptun în casa XII. Aliații președintelui vor avea influențe puternice, dacă el a reușit să seducă țara o vor seduce și alții prin intermediul lui.

Eclipsele de la jumătatea anului viitor vor fi foarte relevante pentru politica din Ucraina, atât președintele, cât și țara vor juca într-o piesă cu minim trei acte de unde nu lipsește dramatismul.