Turcia și Lorzii timpului

06.09.2019

Turcia a trecut în perioada recentă prin foarte multe transformări, iar ultima schimbare are influențe extraordinare atât intern, cât și extern. Președintele în funcție, Recep Tayyip Erdoğan a monopolizat puterea și se identifică pe deplin cu statul. În aceste condiții ar fi interesant de observat contextul în care Erdoğan a ajuns la putere și cum îl integrează Turcia în structura sa astrologică. De asemenea vom vedea și care va fi parcursul pentru viitorul apropiat.

Turcia este o țară născută sub semnul Scorpionului, Ascendent în Rac și cu Luna în Gemeni și casa 12. Fără o ghidare optimă Turcia poate merge foarte ușor în cele mai negre situații. Guvernatorul de Ascendent și aflat în casa 12 reprezintă o lipsă de viziune și mereu Turcia va avea nevoie de lideri puternici care să indice un traseu. Însă dispozitorul Soarelui este prost plasat, iar dacă acel lider politic este rău intenționat toată țara se va prăbuși. Nu văd o forță impunătoare, de sine stătătoare a acestei țări, ci mai degrabă țara preia imaginea liderului său și o extinde întregului teritoriu. Practic, Turcia este o imagine a lui Erdoğan, la nivel macro.

Președintele Erdoğan, Pești cu Ascendent în Capricorn, Saturn retrograd în Scorpion și Luna în casa 12.
Soarele, Venus și Mercur ale lui Erdoğan sunt conjuncte cu Mijlocul Cerului din harta Turciei. Astfel s-a realizat pretenția unei reconstruiri a imperiului, unei reclădiri a măreției Turciei. Jupiter din harta lui hiperbolizează visele dar și temerile Turciei, știe să joace subliminal și să manipuleze, mai ales acea Lună deficitară a țării. Conjuncția Lună-Marte din Săgetător arată că el își va impune dorințele și cel mai adesea în mod agresiv, tiranic. Și nu în ultimul rând, Erdoğan are Nodul Sud peste Ascendentul Turciei. Iar în conjuncție cu Nodul Sud al Turciei se află Soarele, Venus și Mercur ale președintelui. El are impresia că țara îi aparține, iar astfel va face tot ce e nevoie să o țină în țara în dependență față de el.

Evenimente de evoluție?

A. Referendum în urma căruia se aplică regimul prezidențial: 16.04.2017
B. Erdoğan își anunță candidatura: 27.04.2018 
C. Primele alegeri: 24.06.2018
D. Erdoğan este numit președinte: 28.08.2018

Are nevoie Turcia de așa ceva?

Referendumul s-a petrecut când Turcia avea eliberarea zodiacală a Racului (casa 1 - ascendentul natal) și în Firdaria Saturn și Luna guvernau perioada. În acel an Ascendentul profectat se afla în Berbec și echivalentul casei 10.
Ascendentul natal este activat (prin eliberare zodiacală) însă Luna (cea care guvernează Firdaria) este în casa 12 - nevoie, dar lipsă de inițiativă. Marte guvernatorul de an (prin profecție) natal este plasat jalnic, deci inițiativa aceasta este cumva disperată, foarte riscantă și posibil compromițătoare. 

În Revoluția solară a anului respectiv, Luna și Jupiter treceau peste Martele natal al țării, deci cu siguranță opinia publică a primit acest rol decizional. Jupiter crește responsabilitățile, puterea de decizie, iar Luna indică spre masele de oameni. Totuși acestă conjuncție ar putea aduce și decizii pripite. Marte, guvernatorul de an este opus Racului (activat de eliberarea zodiacală), cumva poporul ia decizii în defavoare sa, dar fără efecte momentan, pentru că Marte în RS nu face aspecte. 

La referendum, Luna și Saturn (firdaria) se aflau în Capricorn și casa 6, nu prea se întrevedea necesitatea schimbării, dar a fost cumva o forțare a structurilor deja existente.

Cine profită de pe urma acestor necesități?

După ce referendumul intră în vigoare se necesită alegeri. Turcia își păstrează eliberarea zodiacală și firdaria. Ascendentul profectat va fi în Taur (casa 11), deci Venus guvernator de an. În Revoluția solară țara se va confrunta cu întoarcerea lui Marte, acest „malefic” plasat și așa deficitar în semn și casă. Venus natal este acompaniată de Mercur, care guvernează casa 12 și casa 3. Există un risc de manipulare extrem de eficientă.

Când Erdoğan anunță candidatura, guvernatorul de an se află în casa 12. Iar la numirea ca președinte Venus este opusă lui Kiron - va activa o rană mai mare a poporului. Venus va urma să facă conjuncție cu Mercur și Saturn natal, deci multe tendințe reformatoare vor fi. Guvernatoarea de an primește putere și prin conjuncția pe care Jupiter în tranzit o face la poziția natală, dar aici discutăm despre o acțiune nefericită, în scorpion fiind acestă expandare specifică lui Jupiter nu face decât să ascundă jocurile de culise.

Cine este Erdoğan?

Cu Soarele în Pești și conjuncția Mercur rx cu Venus, Erdoğan se dovedește foarte abil în a folosi cuvintele în propriul interes. Poate denatura ușor sensul general și poate împacheta frumos și cele mai rele intenții. Conjuncția Lună - Marte îi oferă o energie agresivă care este ținută sub control în general, însă în momentul când acesta izbucnește nu mai există cale de întoarcere. Cel mai adesea această formă de manifestare apar o dată cu frustrarea (Saturn retrograd conjunct cu Mijlocul Cerului). Nodul Sud este conjunct cu Uranus și îl face avid după putere, Chiron conjunct cu Nodul Nord îl face vulnerabil la eșec și deci răzbunător. Jupiter în Gemeni și casa 6 arată că se eschivează în ceea ce privește sarcinile și le atribuie ușor altora.

La momentul referendumului Ascendentul profectat este în Pești, Jupiter lordul anului. Firdaria arată perioada lui Mercur, iar zodia Peștilor este evidențiată de eliberarea zodiacală. În revoluția solară Jupiter natal face trigon cu Mercur (firdaria), Jupiter, lordul anului este retrograd și conjunct cu Nodul Nord în casa 9, iar Soarele este în Pești. 
Jupiter retrograd îi oferă posibilitatea (legală) a nativului de a creea contextul necesar unei ascensiuni, retrogradarea arată tocmai modificarea contextelor actuale.

Rezultatul alegerilor. De ce Erdoğan?

Ascendentul profectat este în Berbec, casa 4 natală, Marte lordul anului. Firdaria și eliberarea zodiacală se mențin. Marte natal este în Săgetător și casa 12, deci acestă energie va ieși la iveală acum și greu ar fi putut pierde acest Marte. Marte în tranzit se află în casa 4 conjunct cu Uranus, opus lui Jupiter în tranzit. Dacă Marte are energie prin faptul că este în domiciliu, dar totuși este nefericit prin plasarea în casă, primește totuși de la Uranus ceea ce îi lipsește, surpriza, potența și impulsul.

La momentul alegerilor Jupiter și Luna se află în Scorpion și în careu cu Marte, toate în tranzit. Marte mai face și sextil cu Marte natal și Luna. Aspectele la harta natală îi oferă curaj nativului, careul în tranzit aduce anxietate, frica de eșec, din teama căreia a făcut ce a fost posibil pentru a câștiga. O foarte mare implicare și consum energic au fost prezente la alegeri.

Este numit președinte după Luna Plină din Pești, care se petrece fix în semnul activat de eliberarea zodicală. Atunci Marte retrogradase și se afla la ultimele grade ale Vărsătorului (eliberarea zodiacală principală). Prin retrogradarea lordului anului putem înțelege și rezultate neadevărate, care au fost modificate astfel încât finalitatea să fie cea gândită. 
În tranzit observăm și că Pluto face opoziție cu Uranus, alt aspect de forță majoră pe case angulare.
Ceea ce se petrecea la Erdoğancu lordul anului retrograd cred că se va desface

Următoarele alegeri. 2023

În 2023 vor fi următoarele alegeri. În acel an Ascendentul profectat al actualului președinte se va afla în Balanță, casa 10. Dar Venus, lordul anului respectiv va retrograda din 23 iulie, până pe 4 septembrie 2023, de acesta dată în Leu și casa 8. Se poate repeta același tipar ca cel inițial

Turcia va avea atunci Ascendentul profectat în Balanță, până în octombrie. Dacă alegerile se vor petrece până în 29 octombrie 2023 atunci foarte posibil este că câștige din nou Erdoğan. Dar interesant este ce vine după, pentru că Turcia va trece în an de Marte, cu ascendent profectat în Scorpion, acolo unde se află și Venus cu Jupiter. Tare cred că schimbarea se va face tot cu revoluție și violență.