România. Președinția consiliului UE

20.02.2019

Folosind tehnica Lorzilor Timpului vom analiza cum va fi următoarea perioadă din președinția consiliului Uniunii Europene. Interval vizat 01.01.2019 - 30.06.2019

Deplasarea zodiacală
Partea spiritului se află în harta natală a României în semnul Peștilor, de aici pornește calculul, iar zodiile cu predispoziție spre evoluție și afirmare sunt cele mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești. Atenție! Acestă afirmare poate fi atât pozitivă cât și negativă, dar vom vedea în continuare.

Perioada Fecioarei activează pentru România resursele celorlați (ale Uniunii) iar sub-perioada Scorpionului se identifică cu casa 10. Este un moment de gestiune al României asupra fondurilor, letigiilor și a tot ceea ce înseamnă finanțe. Trebuie să avem în vedere că în harta natală Luna este în casa 10 și acum este activată și se produc tentații generale, îmbogățure ilicităa diverselor persoane și vom vedea cu atât mai mult personaje scorpionice din teritoriul României cum ies la rampă, dar acestă vizibilitate poate să scoată la iveală multe lucruri. Luna reprezintă și poporul/ popoarele, deci ideea de uniune, dar și alianțele dubioase făcute pe la spate, pacturile machiavelice, cert este că opinia publică conține mai multă putere.

Firdaria
Dispunem de perioada lui Mercur, iar natal Mercur este în Săgetător, la ultimul grad și în casa 11. Comunicarea este exagerată, cu discursuri pompoase dar și cu multe greșelo, că doar suntem obișnuiși. Există omisiuni intenționate, mai pe românește minciuni, iar grandoarea este atitudinea de bază.
Acestă perioadă se divide în acțiunea lui Jupiter care este retrograd în Rac și în casa 6 și ne arată că rezultatele muncii vor fi întârziate sau că procesele vor fi foarte lente. De la începutul lunii mai Marte acționează și este foarte posibil să dăm cu mucii în fasole fix la final de mandat. Marte și Jupiter sunt în opoziție și pot determina o criză, o amânare a responsabilităților sau punere în practică a reglementărilor, de asemenea poate fi un blocaj de acțiune intențioant.

Prin 15 - 20 februarie s-ar putea să vedem o decizie sau un comunicat față de UE. Mercur face trigon cu Jupiter natal, cel mai probabil vorbim despre procesul de alegere al procurorului șef pentru noua instituție europeană.

Aceste tehnici se regăsesc și în formatul raportului previzional efectuat de AstroPsi. Pentru detalii puteți accesa secțiunea de Servicii.

Ascendentul profectat este în Gemeni, pentru România discutăm de casa 5 și ne întoarcem iar la Mercur și ale lui aere de superioaritate și dificultăți de management.

Saturn din Capricon face opoziție cu Jupiter natal și pune lumina pe responsabilitate pe care o are țara  și se prea poate ca guvernanții să fie puși în fața faptului împlinit sau să aplice acestă tactică. Mercur este în casa 1 în conjuncție cu Uranus și ne așteptăm la surprize de proporții dar și la rezistențe foarte mari.

Există o dinamică interesantă între acțiunea planetelor malefice: Marte face careu cu Ranus natal, iar Venus în opoziție cu Saturn. Relațiile cu partenerii internaționali se deteriorează pe baza incompetenței, Mercur retrograd se întoarce la conjuncția cu Neptun, iar Uranus trece în Taur.
De la finalul lui Martie începe adevăratul circ și nimic nu va ascunde ceea ce se întâmplă.

Deși dispunem pe deplasarea zodiaclă de semnul Fecioarei care înseamnă ridicarea la rampă în sens negativ. Toată acestă implicație de casă 8 + casa 2 activată de tranzit induce probleme financiare și posibile mpriri de prețuri, inflație, curs valutar instabil, fonduri europene nesigure.

Din aprilie Mercur revine în mers normal, Marte trece în semnul profecției, adică Gemeni și parcă lucrurile încep să se miște dar acestă agitație nu este una rațională se caută soluții de moment și tot felul de compromisuri. Există niște promisiuni financiare dar nimic palpabil până după 20 aprilie. Atunci Mercur și Martese află în recepție mutuală și lucrurile se rezolvă puțin.
În țară este posibil să avem parte de reacții foarte puternice - Soare conjunct Uranus. Cert este că vom pierde susținere, Jupiter retrograd in casa 11 arată faptul că ceilalți membri nu vor să intervină în soluționarea problemelor.

Începutul lui mai poate părea promițător, Luna Nouă din Taur induce un oarecare calm, Mercur face trigon cu Saturn natal, iar din 06 mai în Firdaria Marte predia sub-perioada astrologică.
Saturn retrogradează și nu lasă Martele natal în pace, fapt ce duce la lucruri nerezolvate care produc tot mai multe complicații. Mercur și Uranus reușesc să mai peticească situația, dar prea lent iar pe măsură ce timpul trece Mercur e tot mai ars de Soare, România va fi un fel de călător aiurit care încearcă să prindă trenul și tot se împiedică.

În jur de 20 mai Marte trece în casa 6 și în Rac unde nu îi place deloc. Dacă am scăpat de problemele financiare sunt tot mai evidente cele legate de administrație, birocrație, management. Mercur în Gemeni ne ajută să comunicăm totuși ceva mai bine, să proiectăm, să facem planuri dar deficitul de rezultate persistă. La final de lună se va atinge un subiect spinos legat de forța de muncă, șomaj, investiții sau imigranți. De asemenea asistăm la demisii și scandaluri la nivel administrativ.

Luna Nouă de la început de Iunie din casa 5 este plasată peste Nodul Sud deci aici vom discuta despre o pierdere, iar Marte între Pluto și Jupiter încheie premautur anumite proiecte sau procese. Marte va face opoziție cu Martele natal și cu Saturn din tranzit, situația se agravează, poate fi vorba despre un sabotaj, jocuri de culise, chestiuni ce țin de serviciile secrete. Nu este exclus să asistăm la anchetări ce se finalizează cu detenție.

Puterea de decizie a României va scădea, alții vor fi cei care vor face cărțile. Conjuncția Mercur-Marte din Rac pe axa Nodurilor aduce un fel de ultimă mutare, un soi de capitulare sau renunțare la luptă. Această conjuncție se menține până la finalul mandatului. Fix la finalul lunii iunie, Mercur trece în Leu, iar România părăsește postul de gurvernare. Din păcate cele mai multe efecte dezavantajoase vor fi simțite după terminarea mandatului.

Acum am vorbit despre România ca și țară, nu despre cum se va reconfigura partidul de la guvernare. Iar în aceste condiții vedem că nu este foarte benefică președinția roșie.