Mercur în Pești și retrogradarea lui a.k.a preșul magic

13.02.2019

10 februarie 2019 12:50 Mercur trece în Pești

Mercur este în detriment cât și în cădere în semnul Peștilor. Acest lucru însemnă că nu cunoaște locul în care merge, că va experimenta acestă situație care este cu totul diferită de ce cunoaște el deja. Mercur este opus casei sale și merge într-o casă străină cu noi reguli. Jupiter este cel care guvernează în acestă casă, deci el va fi responsabil pentru Mercur, el este cel care impune reguli și indică modul de acțiune. Însă trebuie să vedem faptul că Jupiter nu prea este mulțumit de atitudinea lui Mercur (va face careu cu acesta) și îl tot atenționează, nu îl lasă să se desfășoare.

Concret, avem parte de o perioadă mai mult irațională decât conștientă. Realitatea subiectivă se impune tot mai mult în fața celorlați și vom vedea des cum oamenii își vor da ochii peste cap din punct de vedere emoțional. Lipsă de analiză, desigur! Gânditul „cu inima” este mai mult o acțiune impulsivă bazată pe emoții de moment, și da, vedem și irascibilitate emoțională.

Fiecare își trăiește propriul vis separat de realitatea exterioară, un fel de utopie internă în care e numai lapte și miere. Absorbiți de acest magnific vis ignorăm „coșmarul” din afară, nu luăm în seamă fapte, comportamente, reacții și rezultate concrete.
Există și posibilitatea de a nu avea reacții lucru care se datorează (deși mai bine am zice că este cauzat) de reprimare și uite cum apare letargia comportamentală.

Totuși e o perioadă bună pentru analiză și auto-analiză, dar atenție la capcanele acestor treburi. Peștii sunt foarte senzitivi ei de fel, dar și periculoși. Mercur tinde acum să se pună în pielea ceilulalt, să facă domnule schimb de papuci...
O prostie! Empatia este o minciună socio-afectivă. Este doar o simulare a emoțiilor cerlalți, iar cei care se încred așa mult în ia se vor înșela și vor avea o percepție gresită asupra celuilalt. Modul în care eu sufăr, mă bucur sau iubesc este totalmente diferit de cum o faci tu. Fiecare își formează acest „organ de simț emoțional” în raport cu dezvoltarea și creșterea lui, de experiențe.
Tot ceea ce face emaptia este să convertească aceste emoții și sentimente în limbajul propriu și știm cu toții că traducerile restructurează sensuri. De aceea, dacă nu există un extercițiu temeinic al empatiei, mai bine o lăsăm de o parte pentru o perioadă fiindcă ne îmbătăm cu apă rece și vedem doar ceea ce vrem să vedem.

Între 03 martie - 28 martie 2019 Mercur retrogradează în Pești

Pornind de la gradul 29 Mercur se întoarce și de acestă dată se răzvrătește în potriva regulilor lui Jupiter. Nu cred că va fi o perioadă lipsită de evenimente, hai să zicem că retrogradarea se poate manifesta în întrârzieri foarte mari, dar în rest avem dinamică.
Uitarea și încurcarea numelor, mai ales în corespondență, neatenție și neglijență, fatalism și infantilism, acțiuni demonstrative și iluzii destrămate. Iar utopie va deveni distopie. Atenție, utopia aia interioară, magicul basm în care trăiam la început.

Sfârșit de lume nu este! Dar acum dispare preșul, acea bucată de textil migălos împletită și de origine persană care acoperă praful, jegul, mânga, scârboșeniile și alte astfel de cuvinte nespus de urâcioase. Hai să facem și curat, nu să ascundem. Iar dacă îți e lene și scârbă atunci vei arunca tot, reține însă că nu vei putea recupera mare lucru. Cel mai bine e să cauți prin gunoi înainte să arunci.

Cei mai afectați nativi vor fi Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Pești, nu doar poziția Soarelui este importantă ci și dacă Ascendentul este în aceste semne. Iar dacă în acestă perioadă Mercur este cel care guvernează Ascendentul profectat (tehnică astrologică predictivă - pentru detalii și calcul puteți accesa pagina de contact) atunci ar trebui să aveți un pic mai multă grijă.

Din 28 martie până în 17 aprilie, când Mercur va trece în Berbec este perioada de reacomodare.

După atâta epuizare și travaliu Mercur va ajuta la creearea realității ca propriu vis, dar de acestă dată solid și concret. O reconstrucție a relațiilor, muncii, studiilor etc într-o formă mai bună în care se vor utiliza doar acele aspecte folositoare ale vieții, pentru că celelalte deja au fost aruncate.

Întreaga perioadă îi avantajează pe cei cu calități artistice, pictori, compozitori, scriitori etc, ce-i drept operele vor avea o notă puternică de pesimism, chiar nihilism uneori. Va exista nevoia de odihnă suplimentară, mai ales din cauza epuizării emoționale, atenție la funcționarea sistemului endocrin!

În rest, să fim bravi! Și să nu ne mințim!
Numai bine!

PS: nope, nope, fără ultra mini-horoscop! De acestă dată experimentați mai mult, Mercur sigur o va face!

PS2: Fuck the Valentine's day...