Mercur direct - ce nu te omoară, (cică) te face mai puternic

28.03.2019

Astăzi (28 martie 2019) Mercur părăsește mersul retrograd, dar rămâne nițelus staționar și apoi revine la mersul său normal. Mercur este cea mai rapidă planetă fapt ce conduce la retrogradări (dă cu fundul înapoi) relativ dese, în medie 3 pe an.

Pentru că planeta guvernează în general comunicarea orală, scrisă sau sub orice altă formă și telecomunicațiile, contractele și birocrația, deplasările - mai ales cele scurte - și transportul în comun, o parte din internet, în special traficul, electrocasnicele sau electronicele uzuale, mental este reprezentantul limbajului și al mecanismelor cognitive în general, fizic are influențe asupra brațelor. 
Iar dă îndărăt toate cele de mai sus vor fi afectate. Cel mai adesea mecanismele principale de tortură sunt: uitarea, încurcarea, amânarea, întârzierea, pierderea, defecțiunea, împiedicarea, bâlbâirea.

Dar uneori Mercur este mai al dreacu decât de obicei și ne ies aburi pe urechi și flăcări pe nări. Noi oamenii, niște panseluțe pe câmpia universului și Mercur, acest câine neastâmpărat care ne scaldă din cap până în picioare cu lichide aurii. Cam asta este senzația unei retrogradări cu impact majore.
De ce e atât de machiavelic acest câine?

Planetele au și ele zodii în care se simt bine și zodii în care se simt mai puțin bine. Zodiacul poate fi împărțit în 2 segmente - partea diurnă și cea nocturnă -. Mercur se simte ca acasă în semnul Gemenilor (din partea nocturnă) și în semnul Fecioarei (din partea diurnă). Aici el acționează într-un mediu care îi priește, pe care îl cunoaște și se simte în largul său. Dar când traversează zodiile opuse semnelor în care el își are casa atunci se simte vulnerabil, pentru că este în exil, la cea mai mare distanță de casa lui, este într-un mediu opus cu ceea ce îi face lui plăcere.
Așadar, Săgetătorul este exilul diurn al lui Mercur, iar Peștii reprezintă exilul nocturn al lui Mercur. Și de acestă dată Mercur a retrogradat în Pești. Supărat o dată din cauza mediului a devenit ulterior și mai supărat când a retrogradat și astfel acestă retrogradare are efecte mai zguduitoare decât celelalte: până la urmă România a făcut un credit baban în euro pe acestă retrogradare, dar nu e vina lui Mercur, el e doar lupa care scoate în evidență mințile putrede.

Atenție! Până la finalul lunii, deși nu mai este retrograd efectiv Mercur tot are inerția acțiunilor discutate mai sus, lucru care este potențat de Neptun care îl acompaniază. Neptun e drogul și halucinogenul, acoolul astrologic care înțețoșează mintea ăstuia mic. Iar pentru că vine 1 aprilie - ziua păcălelii - vom asista la „farse și păcăleli” cât se poate de serioase, nu ar fi cazul să rânjim, nici să spunem hop până n-am sărit pârleazul.

Mercur retrograd e mișto pentru introspecție, idei, planuri și soluții, dar lucruri care rămân în sfera personală, intern-subiectivă. Dar cum ce nu te omoară, cică te face mai puternic... schilod da puternic meamă, las că am trecut noi și prin mai rele. 
Românul să fie mulțumit cu mercurul său, căci, dacă e vorba nu futurismul uranusului, ci năbădaile astea îl fac fericit (parafrazare și reformare a celebrei fraze din Moara cu noroc, Ioan Slavici).