Martie- statistică astrologică

25.02.2019

Am analizat luna martie, punctul de referință a fost prima zi a lunii la care am raportat mișcările planetare pentru a vedea exact cum modifică lucrurile. Pe lângă planetele standard, inclusiv trans-saturniene am adăugat și influența lui Chiron și a lui Lilith axându-mă pe aspecte. Astfel a luat naștere graficul de mai jos, unde linia verde reprezintă forța aspectelor pozitive, iar linia roșie reprizintă forța aspectelor negative.
Atenție! Aceste informații au caracter general și tehnica funcționează mai bine în aplicarea unui studiu previzional personalizat, pentru acest lucru puteți accesa meniul de SERVICII.

Observăm că aspectele pozitive oscilează foarte mult. Începem martie cu un plus de energie care apoi scade vertiginos în jurul zilei de 3. Ulterior lucrurile ascensionează, ajungând pe data de 13 la maximul evoluției. Trebuie să vedem totuși că fix în 13 martie și aspectele negative au cel mai înalt punct de influență, este un fel de sabie cu două tăișiuri la care ar trebui să avem atenție.
Mijlocul lunii aduce o potențare a aspectelor mai puțin benefice care ne-ar putea împiedica, încurca sau amâna efectele acțiunilor pe care le facem, mai jos vom discuta și despre câteva evenimente concrete ale lunii. 

Pe 21 martie avem Luna Plină în Balanță și vedem că linia verde scade, iar cea roșie urscă, ar fi bine să nu ne agităm prea mult atunci. Iar spre final de lună se instalează o stare generală de liniște.
Trebuie să avem în vedere faptul că cele mai multe evenimente sau rezultate apar atunci când aspecte tensionate sau energie au o oarecare activitate, când valorile liniei roșii scad situațiile pot deveni lente, leneșe chiar letargice.

Venus în Vărsător - 01.03.2019 18:45

Această plasare susține simpatiile sociale, colaborările, integrarea grupală și tot ceea ce ține de asocieri și asociații. Metaforic putem spune că iubirea este extrapolată tuturor, dar ne referim mai degrabă la abilitatea de a fi mai perceptivi și mai abordabili. În relațiile personale lucrurile se pot relaxa, în sensul în care pasiunea poate să scadă dar să crească nivelul de curiozitate sau de energie și astfel de cer tot felul de acțiuni de petrecere a timpului care nu sunt compatibile cu romantismul clasic. 

Mercur începe mersul retrograd  - 05.03.2019 20:19

Retrogradarea în Pești afectează în principiu manifestarea și funcționarea mecanismelor emoționale. Putem avea parte de o empatie prost înțeleasă, despre confuzie, melancolie, poate chiar și crize existențiale, în general debusolare și instabilitate afectivă. Din cauza faptului că ne pot preocupa lucruri minore (dar care personal se pot dovedi a fi foarte importante dacă sunt analizate) apar și erorile cognitive sau de memorie și încurcăm lucruri, le pierdem, le uităm. Atenție la actele ratate, la ceea ce ne iese pe gură fără să vrem a spune pentru că rigorile conștientului sunt mai vulnerabile și avem mai ușor acces la inconștient, dar să nu explorăm de capul nostru după cum ne îndeamnă autori psiho-ciuciu îndoielnici, nu-i de joacă cu inconștientul dar nu-i nici dracul cel mai negru. Ideea e să observăm și să analizăm, să folosim receptivitatea în sens pozitiv. Și da, vom face lucrurile de mai mult ori până să iasă bine, dar ăsta e Mercur retrograd. Pentru sănătate sistemul endocrin poate fi afectat de aceea trebuie mare precauție la orice tip de modificări.
Mai multe detalii AICI.

Uranus în Taur - 06.03.2019 10:27

Este o binecuvânare pentru Berbeci care au avut o perioadă foarte extenuantă, posibil și Balanțele, Racii și Capricornii. Acum va veni o perioadă cu reforme majore cu Uranus în Taur care stă aici până în 2026. Piața monetară va fi cea care va suporta cele mai mari modificări în acestă perioadă, dar și instabilități, căderi și reorientări. Monedele vrituale prin avânt iar resursele clasice sunt înlocuite cu noi produce. Uranus tinde să zguduie lumea, să aducă scenarii care nu au fost concepute și să ne pună în fața faptului împlinit. Crizele apar din cauza insecurităților, a fricii de schimbare sau de pierdere. Multe de zis cu Uranus în Taur, iar pe durata acestui interval el va retrograda de șase ori. Zodiile vizate sunt: Taurii, iar apoi Scorpionii, Leii și Vărsătorii.
Mai multe despre Uranus într-un viitor articol.

Luna nouă în Pești - 06.03.2019 18:03

Pe harta acestui eveniment conjuncția luminariilor este pe cuspida casei 7 și în conjuncție cu Neptun. În mod cert relațiile personale vor fi cele vizate, acolo unde apar neînțelegeri, iluzii, pasiuni, vise, proiecte care nu sunt foarte realiste. Orice apare în perioada asta ar trebui analizat în vedererea stabilirii veridicității. Uneori ne dorim cu ardoare lucruri și le imaginăm atât de tare încât avem impresia că sunt reale. Mercur, guvernator de ascendent retrograd și în conjuncție cu Chiron poate readuce traume sau experiențe neplăcute în relații și astfel se încercă repararea, sau mai degrabă compensarea lor utilizând relația actuală. Dacă păstrăm o oarecare doză de raționament (Ascendent în Fecioară) și aplicăm tehnici de reprarere (Mercur retrograd) atunci putem discuta despre un moment de vindecare al relațiilor noastre, vinedecare ce se accesează prin acceptare și integrare (Neptun), dar avem nevoie și de canalul verbal pentru acest lucru (Mercur). Toată acestă interpretare vine și din prisma faptului că Descendentul, Soarele, Luna și Neptun sunt în conjuncție cu steau fixă Achernar. Denumirea sa provinde din fraza arabă آخر النهر (ākhir an-nahr) care însemnă finalul râului. Îi susține pe cei în funcții publice de nautră socială, filosofică, rleigioasă, iar în acest caz cumva favorizează tratativele interne cu privire la căsătorie, ca idee generală sau particulară.

Complexul Oedip și părțile arabice - 19.03.2019 19:00


Pe la mijlocul lui martie voi susține o congerință în cadrul cercului de astrologie Phoenix despre complexul Oedip și cum îl putem înțelege în harta natală prin intermediul părților arabice (loturi se mai numesc ele). O prezentare nișată, fiindcă vorbim de psihastrologie (sau astrologie psihanalitică) cu o puternică latură teoretică, dar și cu exemplificare practică. Vă aștept cu drag să vedem cum merge treaba cu Oedip, pentru că toți am trecut pe acolo și ne definiște rezolvarea găsită la momentul respectiv. Toate detaliile le veți găsi pe pagina de Facebook.

Luna Plină în Balanță - 21.03.2019 03:42

În harta momentului Soarele se află în casa 2 conjunct cu Chiron și Luna în casa 8, Ascendentul este în Capricon, iar Saturn în casa 12. La nivel emoțional-afectiv, intern-personal discutăm despre utilitate, valorizare și recunoaștere. Soarele induce ideea de ce am eu, resursele pe care le pun în joc și care s-ar putea să nu fie suficiente pentru celălalt (Luna). Iar acestă incoerență va duce la sub-estimare sau învinovățire (Saturn în casa 12). Chiron lângă Soare dă ideea de imposibilitate, de insuficiență, impotență. Pe plan mai concret putem să vedem dese restructurări în ierarhia de conducere, mai ales în cadrul familiilor sau ale locului de muncă. Există schimbări de roluri și de responsabilități, mai ales că Saturn este bine aspectat am putea face o paralelă cu imaginea mitologicăî în care zeul roman își devorează fiii, de acestă dată fiii vor „devora” părinții, o înfrângere a titanilor, mai frumos spus: ucenicul își va depăși maestrul.

Venus în Pești - 26.03.2019 21:43

Este în exaltare și se poate manifesta în voie. Interacțiunea emoțională devine mai prezentă, este chiar sporită sensibilitatea și de aici pot fi prezente stări de melancolie sau de contemplare. Venus tinde să instaleze o stare de liniște, sedativă chiar, cu un pic de vis, cu un pic de emoție, confuzie și plăcere. Momente bune pentru romantism, artă, creație, relaxare și consolidarea sentimentală a relațiilor. Atenție la influențe pentru că tot acest cumul de emoții ne poate face mai nesiguri pe noi, chiar manipulabili. Dar în general vorbim despre o perioadă de liniște, dar să ținem minte că discutăm la general.

Mercur revine în mers direct - 28.03.2019 15:59

Deși nu mai e retrograd asta nu însemnă că lucrurile se repară de la sine sau că dintr-o dată devenim mai abili intelectul. Acesta va fi o perioadă de acomodare, în care ne vom simți obosiți, ușor luați pe sus, prea aglomerați și în care ne chinuim să vedem prin ape tulburi. Practic asta a făcut Mercur, a agitat apele și acum noi suntem în căutare de perle. Vom repara multe, cel puțin după noi, ne amintim că nu am făcut aia, că trebuie să facem ailaltă. Ar trebui să ne prioritizăm lucrurile pentru că altfel ajungem la extenuare. Dar este bine măcar că nici ceilalți nu sunt mai presus de noi, avem parte de înțelegere și susținere, chiar putem amâna câteva termene, dar să nu ne învățăm așa că va veni vremea Berbecului să se joace cu Mercur și lenea sau ritmul lent nu vor fi o opțiune. Să ne redresăm ușor, ușor și să ne revenim în ritm.

Marte în Gemeni - 31.03.2019 08:12

Deja începem să ne punem mintea la contribuție mai mult, să intuim căi și să accesăm diverse informații mult mai rapid. Dacă ai de făcut un curs scurt sau diverse prezentări acesta este momentul, lucrurile se așează de la sine, chiar din mers și nu e nevoie să insiști. Agitația asta se întâlnește mai peste tot, parcă nimeni nu mai are timp de nimic și mereu e câte ceva de făcut. Ca defecte întâlnim neatenția care oate conduce la accidente. Dacă ai un volum mare de muncă acum vei avea și energia necesară să duci totul la bun sfârșit. Este psoibil ca acest surplus de energie să se manifeste în stări de nervozitate, anexietate, stres și dacă nu ai pe ce să o consumi ar fi bine să apelezi la sport. Ne sare țandăra repejor și vorbele tăioase se tot răgăsesc, glumițe care se doresc a fi sarcastice, etc. Dar e o perioadă dinamică și după atâta letargie parcă avem nevoie de ceva să ne trezească.


Vrei un calendar astrologic personalizat?

Am introdus noul produs care are la bază un raport previzional lunar unde se analizează statistic luna respectivă, se identifică zilele favorabile și mai puțin favorabile, se interpretează momentele cheie și se trag semnale de alarmă când este cazul. Dacă esti interesat îți aștept mesajul la secțiunea CONTACT.
Cam așa arată un grafic personalizat, descoperă restul în propriul tău calendar!