Marte în Berbec - reînnoirea tradițiilor

02.01.2019

Prima zi a anului aduce și primul eveniment astrologic. Marte intră în zodia pe care o stăpânește, mai precis spus în domiciliul său diurn -  Berbec (domiciliul nocturn este Scorpionul).

La momentul trecerii, Ascendentul se află în Săgetător desemnând energiile  de bază. Avem de a face cu tendințe de exagerare, concluzii și decizii capitate, o iluzie  de autocunoaștere. Dar de asemenea se observă energia noului, a  dezvoltării, cel mai adesea un proiect de dezvoltare intelectual, studiat, dar care poate fi imperfect tocmai pentru că prea mult optimism în reușită poate să ne facă „orbi” la defecte.
În prima casă avem guvernatorul Săgetătorului și Mercur. O puternică componentă verbal-intelectuală. Plasare bună pentru studii (deci studenții care au lăsat învățatul pe ultima sută  de metrii pot recupera), călătorii, rezolvarea situațiilor în care este implicată străinătatea într-un mod mai rapid decât de obicei. Distanța nu mai  este o piedică în realizarea scopurilor.

Fii la curent cu evenimentele astrologice din luna ianuarie!
Mai jos găsești calendarul cu cele mai importante momente.

Marte - actorul principal -  se află în casa a IV-a, cea  care ține de tradiții, de modul clasic de a face lucrurile, așa cum au făcut și predecesorii (indiferent despre ce domeniu vorbim), modalitățile acestea pot părea învechite, fără o productivitatea extraordinară din punctul nostru de vedere.

Marte se află în conjuncție cu Chiron și dezvoltă un conflict intrapsihic. O problemă de filiație care poate conduce la dificultăți de exprimare. Presiunea faptului că trebuie să perpetuăm același tipare, frica de a ne pierde identitatea, frica de a inova, frica de a schimba. Suntem forțați să folosim aceleași unele, instrumente și tehnici care nu mai sunt de actualitate.

Cam asta ne învață Marte, ne spune despre curajul de a schimba. Să privim în jur, la cei mai depărtați de noi, nu atât din punct de vedere al distanței, cât mai degrabă al dezvoltării. Să observăm ce fac ei bun și să preluăm și noi, dar fără să renunțăm la particularități, la ceea ce ne definește pentru a nu crea o pierdere a identități, o senzație de abandon față de origini.

Riscurile acestui context țin de modul în care impunem schimbările. Marte tinde să aibă un comportament exploziv și agresiv, însă aceste caracteristici sunt dublate de Săgetător și de energia lui jupiterniană. Chiar dacă întâmpinăm rezistențe și dificultăți.

Hai cu energia, hai cu schimbarea, hai cu determinarea!