Initiative Q - cripto-moneda rivală cu Bitcoin?

08.01.2019

Spațiul online începe să acorde tot mai multă atenție unui nou tip de cripto-monedă care pare să promită multe, dar să vedem și dacă este așa. Vom face o scurtă descriere astrologică prin comparație cu Bitcoin.

Am luat ca punct de referință datele primului transfer găsite pe Etherscan unde se indică 9 mai 2018, 09:45 am GMT.
Acestea fiind zise haide să vedem cum stă treaba.

Ascendentul lui Q este în Rac, în mod clar se vizează o idee de colectivitate, oameni care creează cumva o familie și fiecare are rolul său bine stabilit. Am putea zice că se creează aparența unei afaceri de familie. Acestă „familie” este una internațională, Luna guvernator de Ascendent se află în Pești și în casa IX, deci se adună oameni din diferite părți ale lumii. Vedem că Q este un proiect care necesită invitație, deci trebuie să existe un proces de integrare, de aparetenență și convertire la acest nou proiect.

Bitcoin are o hartă mult mai individualistă cu Ascendent în Leu și Soarele este în Capricorn. Putem spune că se aplică principiul: fiecare pentru el. Astfel obervăm o mare doză de competitivitate pe care Bitcoin o exercită. În schimb, Q aplică tocmai principiul comunitar, toți pentru unu.
De asemenea Q se „naște” sub semnul Taurului pentru că Soarele este bazat interconexiuni fiind în casa XI.

Spre deosebire de Bitcoin, Q are o organizare mai rigidă, niciodată nu va exista o creștere bruscă sau o scădere dramatică pentru că se caută siguranța investițiilor și a câștigului, dar astfel vorbim despre un demers lent.

Deși sigur și lipsit de competitivitate, Q nu este modelul final de cripto-monedă.
Opoziția Soare-Jupiter poate arata conflict de interese, o lipsă de câștig financiar substanțial sau o întârziere a plăților. Oricum e clar că lucrurile se mișcă încet, uneori greoi și dificil.
De asemenea conjuncția Pluto-Lilith în casa VII nu prea lasă porți deschise pentru Q sau vorbim despre parteneriate dubioase, colaboarări defectuase.

Bitcoin este calul de bătaie al cripto-monedelor, Q un deal pe care se poate alerga momentan. Avantajul este că nu prezintă riscuri mari, dar pentru investiții serioase mai trebuie să așteptăm.