Implicații jupiteriene în dezvoltarea psihosocială a individului

23.12.2017
Ideea unei astfel de prezentări a venit în urma participării mele la Cercul de Astrologie Phoenix. Inițial se propunea o discuție liberă despre influența pe care a avut-o cea mai recentă retrogradare a planetei asupra fiecăruia. Având în vedere că țin foarte mult la intimitatea trăirilor provocate/asociate influxurilor planetare am zis că trebuie să fie ceva mai pragmatic, cu aplicabilitate în analiza fiecăruia. În momentul respectiv nu aveam nicio idee referitor la remarca de mai sus, știam sigur că trebuie să fie ceva impersonal, ca tehnică și constructiv în modelul de aplicare a astrologiei în funcție de fiecare individ. Am analizat situația pe toate părțile, primul aspect la care m-am gândit a fost diferențierea lui Jupiter în funcțiile de domiciliile sale: Săgetător - domiciliu diurn, Pești - domiciliu nocturn. Hmmm, pueril! Urăsc să iau în considerare doar planeta în zodii sau raportarea exclusiv la zodii. Dar e totuși un început. Apoi mi-am amintit de evoluția lui Jupiter în raport cu poziția lui natală și mi-am amintit că pe la vârsta de aproximativ 3 ani, Jupiter face careu cu reprezentarea lui natală. Bun! Avem un alt început, hai să includem mai multe aspecte și să vedem până unde poate merge calculul acesta. Având în vedere că Marele Benefic este destul de cuminte ca și trecere prin zodiac (aproximativ un an în fiecare semn) mi-a fost destul de ușor să găsesc un tipar de evoluție a aspectelor sale. 


Așa! Am analizat aspecte pe aproximativ 2 cicluri, dar cum integrez asta? Cum acționează Jupiter asupra copilului în primi 12 ani de viață? Păi clar nu e personal, deci includem componenta socială a vieții. Bun, again! Să continuăm. Ajung la al treilea ciclu văd că la vârsta de 30 de ani Jupiter face opoziție cu sine, cel din harta natală. Beculețe, beculețe, instalația electrică deja bubuia de supratensiune. Păi nu se atunci întoarcerea lui Saturn?? Aia e! Evrika! Am un punct și mai bun de analiză, îl includ și pe Saturn, oricum ambele sunt planete sociale, deci e perfect. Ia să vedem cum evoluează interacțiunea dintre ei. La prima trecere a lui Saturn avem opoziție jupiterniană, la a doua trecere avem conjuncție jupiteriană. Whaaat? Unde e tiparul? Ce se întâmplă? Nu e bine, nu e bine! Hai să mai continui totuși... a treia trecere a lui Saturn, opoziție jupiterniană, din nou!

Aia e! Uite tiparul. Facem tabele cu aspectele, marcăm punctele importante. Hmm, dar parcă nu e suficient, ceva sigur îmi scapă, e prea puțin de prezentat și prea simplist. La un moment dat, m-am gândit așa random la profecții, analizând niște aspecte ale existenței mele din acea vreme și instalația iar se zguduia din toate temeliile. Ia stai așa, ia stai așa! Când ascendentul profectat revine la cel natal nu revine și Jupiter la poziția sa natală? Ooo, ba da! Și? Care e revelația? Păi raportarea ascendentului profectat la poziția lui Jupiter ne reflectă evenimente din dezvoltarea socială a nativului. Și am continuat pe ideea asta. Cum subconștientul știe să asambleze informațiile în cel mai fascinant mod, mă trezesc la un moment dat pe la 3, 3:30 cu următoarele analogii: fiecare an e guvernat de o planetă în funcție de plasarea ascendentului profectat, când erai tu mai mititel nu citisei oare că fiecare ciclu planetar e guvernat de o altă planetă, dar nu prin plasarea planetei, ci prin ordinea chaldeeană. Deci planeta guvernatoare de ciclu (fie el jupiterian sau nu) este cea care guvernează semnul în care se află planeta la momentul natal, apoi la fiecare ciclu planeta se schimbă în ordinea chaldeeană. Exemplu: dacă Jupiter e în Capricorn la momentul nașterii, atunci primul ciclu (12 ani în acest caz) este guvernat de Saturn, al doilea ciclu nu va fi guvernat tot de Saturn, având în vedere că urmează zodia Vărsătorului, ci Jupiter va fi planeta guvernatoare, iar în ciclul trei, când se petrece întoarcerea lui Saturn, Marte va fi planeta guvernatoare de ciclu jupiterian. Bun! Și mai bun! Deja s-a extins foarte mult teoria. (fericire maximală pentru ascendentul în fecioară). De fiecare dată când Jupiter în tranzit va face aspect cu planeta guvernatoare de ciclu se vor petrece evenimente cu un marcaj emoțional-interior puternic, când planeta guvernatoare de ciclu, în tranzit fiind, face aspecte cu Jupiter natal se petrec evenimente concrete în viața individului. Acum na problemă, structurează toate astea într-un timp relativ scurt și cât mai concis. Lasă că vedem noi!

Acum să analizăm și mai multe hărți. Și ia programul și caută și vezi, mai bea o cafea, mai analizează 3 astrograme. Jeez, se confirmă! Acum să vedem și prezentarea! Păi poate Fecioara să nu intre în detalii? Să nu își bată capul cu finețuri specifice, că doar vorbim și noi despre mai marii astrologiei, unu benefic (nu se știe cât de benefic) și unu malefic (care nu e chiar așa un drac). Acum că am dezvăluit o parte din ce s-a petrecut în spatele culiselor vă las mai jos prezentarea de la momentul respectiv, iar dacă există întrebări, sugestii, critici le aștept cu interes în comentarii sau prin intermediul celorlalte modalități de contact (a se vedea ultimul slide). Și da, să nu uităm! Ne vedem la Craiova, Astro-Festival 23-25 Iunie, unde vorbim despre Eros și Thanatos (pulsiunile primare) în cadrul psihanalizei. Numai bine! Și mulțumesc fain pentru susținere și atenție! Pe curând