Implicații astrologice în era employer branding

04.10.2019

Employer brand reprezintă reputația pe care angajatul o are la locul de muncă și valoarea care i se acordă, acest lucru se aplică și pentru clienții firmei.
Employer branding reprezintă procesul prin care se maximizează valoarea angajatului/clientului.Prima dată termenul este folosit în 1990 de către Simon Barrow și reconceptualizat în 1996.

Acum vom analiza planetele Uranus, Neptun, Pluto pentru că ele dictează trendurile la nivel global.
Analizând implementarea termenului și a conceptului vedem că Uranus a favorizat această schimbare când a trecut a doua oară în semnul Vărsătorului, cu care o afinitate. Uranus schimbă brusc și total metodele, tehnicile și atmosfera generală. Atunci a favorizat un soi de independență, tehnologizare și experimentare. Cumva aceste evenimente s-au derulat într-un mod firesc și obișnuit, pentru că Vărsătorul susținea bine energia uraniană. Acum Uranus introduce o reformă tehnologică și monetară. Cum bine zice un employer branding evangelist societatea nu mai este una capitalistă, ci „talentistă”. Taurul guvernează talentele și acestea primează acum, angajatul este cel care dictează și piața se acomodează. Employer brandingul are acum scopul de a compensa narcisic angajatul. Dezavantajul acestui lucru poate conduce la un narcisism corporatist care să dezechilibreze relațiile dintre treptele ierarhiei organizaționale. Aș numi perioada 2019 - 2026 ca o perioada incertă, de criză și de tranziție, este perioada adolescentină a marilor corporații în care dezechilibrările „hormonale” (a se citi employer brand) conduc la acțiuni contradictorii. Din 2026 lucrurile încep să se contureze și să se formeze o masă critică. Până atunci este necesar ca organizațiile să își mobilizeze oamenii din recrutare pentru soluții personalizate, nicio formulă nu va funcționa mai mult de un an, de aceea este nevoie de oameni cu experiență, imaginație și intuiție care să aducă mereu lucruri noi sau să le reorganizeze pe cele vechi.

În cazul lui Neptun și al lui Pluto influența lor majoră se aplică în momentul în care interacționează pentru prima dată cu o zodie. Neptun era în Vărsător, deși apoi a trecut în Pești și a revenit, începând cu 1998 până în 2011 s-a simțit nevoia de a ieși din vechile paradigme, din vechile meserii și profesii. Acum Neptun este raliat la Pești și există nevoia de comuniune și comunitate, de aceea corporațiile care imită ideea de familie și care promovează un spirit colectiv sunt cele care prind. Este important să existe un mediu general de dezvoltare emoțională. Până în 2025 discutăm despre emoție și empatie, ca indici prin care companiile atrag oameni. Mediul intern, subiectiv și atenția la acesta reprezintă un factor important în recrutarea zilei de astăzi. Însă din 2025 competiția va crește extraordinar, emoțiile și sentimentele vor fi păstrate pentru sfera personală. Berbecul induce nevoia de a acționa și de a înțelege din prima ce trebuie făcut. Procesele de recrutare se vor modifica, durata lor va trebuie să fie mai mică și răspunsul va trebui emis mai rapid. Timpul va fi resursa cea mai importantă, iar orice conduce la pierderea timpului va fi înlăturat.

Pluto în Săgetător, din 95 până în 2008 a pus accentul pe cultura companiei, pe ideologii, iar mai toate corporațiile și-au creat o poveste, un motiv care interfera benefic cu principiile personale ale angajatului. Din 2008 până în prezent ideologia organizațională a scăzut în favoarea siguranței, a implicării directe în evoluția firmei. Capricornul prezent acum induce în angajat nevoia de a se simți parte de echipa care ajută concret compania, dorința de a ajunge în „consiliul director”, dorința de a avea o poziție de organizare. Iar un punct esențial este siguranța locului de muncă și al salariului, orice lucru poate conduce la incertitudine, precum: posibilitatea de avansare sau salariu în funcție de performanțe, nu reprezintă strategii bune. Cu cât lucrurile sunt mai sigure cu atât determinarea angajatului este mai mare. În prezent se observă o deosebită inflexibilitate spre nou și spre incertitudine. Dar în 2024 lucrurile se schimbă, de atunci independența este cea care va prima, angajatul va fi prezent în mai multe companii, contractul strict și rigid va fi evitat. Oamenii vor căuta să aibă mai multe joburi dar cu un program redus sau cu o frecvență fizică redusă, work-from-home va deveni esențial, iar orice constrângere fizică, temporală sau spațială va fi percepută drept abuzivă.