Ianuarie 2019 - începutul exploziv

01.01.2019

Anul începe cu o mulțime de evenimente astrale cu o intensitate semnificativă. Trebuie să ținem cont că momentan încă ne aflăm pe drumul conturat în 2018, doar calendaristic este un nou an, astrologic, anul nou coincide cu solstițiul de primăvară.

Cu toate luna Ianuarie începe cu trecerea lui Marte în semnul Berbecului și aduce cu sine agitație, irascibilitate, impulsivitate, curaj și determinare. Războinicul revine pe „câmpul de luptă” acolo unde se simte bine, pune în aplicare ceea ce a învățat și își consumă energia într-un mod plăcut, însă este destul de nișat. 

Apoi Mercur trece în Capricorn și peste lucruri se lasă tăcerea. Știți vorba aia românească cu mutul? Cam așa  vor sta lucrurile. Într-o tăcere chiar apăsătoare se stabilesc planuri și strategii, prin cuvinte puține și uneori dure se transmite cea mai riguroasă informație. Vreme bună pentru a pune în aplicare și pentru a materializa ceea ce a fost gândit înainte. Limitări apar în relațiile sociale și acțiuni de ordin birocratic, unde lucrurile pot fi mult întârziate. Se recomandă a se consuma totul cu multă răbdare și stăpânirea.

Calendarul lunii IANUARIE

Pentru  a  fi la curent cu aspecte și evenimentele astrologice precum: lunații, deplasarea planetelor, mișcări retrograde și directă, perioade de lună vidă puteți să descărcați calendarul general al lunii ianuarie de mai jos.

De asemenea AstroPsi oferă posibilitatea de a avea un calendar personalizat conform astrogramei natale în care se vor indica zilele benefice pentru diverse domenii, evenimente și oportunități.

Pentru a comanda un calendar personalizat apăsați butonul de mai jos care vă va conduce la formularul de contact.

Urmează Eclipsa parțială de Soare în Capricorn și revenirea lui Uranus în mers direct în Berbec. Eclipsa ascunde ceva, aici vorbim despre responsabilitate și perseverență. Există riscul de a se abandona proiecte vechi, cu mult efort implicat, cu timp consumat și într-un singur moment totul să fie revocat, respins, abandonat, uitat, șters, anulat. La baza acestui context corespunde și Uranus prin forța lui imperceptibilă și surprinzătoare lucrurile o iau dintr-o dată în direcția greșită. Cei mai marcați vor fi nativi din zodiile cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn. Lucrurile nu sunt dramatice, uneori sunt chiar foarte bune, punctul comun al tuturor este caracterul determinist, greu de depășit, implacabil. E ca și cum soarta te aduce fix în punctul care îți provoacă vulnerabilitate și apoi te lasă să te descurci singur. Oricum unii dintre voi abia așteptau schimbări majore.

Imediat după acest moment Venus trece în Săgetător și parcă totul se mai luminează, vine pofta de viață, umorul, jovialitatea, flirtul. Timp bun pentru sine, pentru descoperire și cercetare. E un soi de mini-vacanță, un interval în care ne putem bucura de ceea ce avem, să împărtășim cu cei dragi, de asemenea să cheltuim nechibzuit, poate chiar să fim teribiliști. Pentru unii se aprind călcâiele, dar e cu termen de valabilitate limitat ceea ce se petrece atunci.

Spre finalul lunii Soarele trece în Vărsător (la mulți ani nativilor!) și ulterior avem și Eclipsă totală de Lună în Leu. Tradus ar fi cumva că ceilalți ne taie aripile, dar nu pe nedrept. Leul reprezintă nevoia narcisică exacerbată care caută cu orice preț o modalitate de satisfacere. Iar Eclipsa elimină aceste satisfacții, un "stadiul al oglinzii" în care ar trebui să vedem cam cât de mulțumiți suntem de noi înșine lipsiți de orice omagii, adjective, grandori, împopoțonări afective. Nu e ușor să ne acceptăm limitele, să ne acceptăm golurile care sunt umplute de alte persoane, să ne acceptăm piesele lipse ale propriului puzzle care sunt apoi improvizate din tot felul de frânturi de sentimente, mai mult sau mai puțin autentice.

Ianuarie se termină cu Mercur ce trece în Vărsător și aduce forța necesară de a vorbi despre diferențe perfecțiuni, de limite. Vorbim despre integrare socială, în diverse moduri și posibilități. Este vremea ideilor, a comunicării fără granițe, a lipsei de rezistență.

Să avem un an dinamic și inspirat să avem, că în rest ne descurcăm singuri!

Doriți să ne contactați?