Eclipsa în Capricon - folosirea resurselor

06.01.2019

Astăzi Luna și Soarele sunt în conjuncție în zodia Capricornului, aproape de Nodurile Lunare. Un astfel de context este similar cu apariția eclipselor de Soare, acesta fiind doar una parțială. Efectele sale se vor simți pe  o durată de aproximativ șase luni.

Ascendentul momentului este în Scorpion ceea ce ne duce cu gândul acele lucruri la care nu avem acces. Scorpionul este cel care păstrează o atitudine reticentă la domeniul social. Reținerea sentimentelor și a tuturor lucrurilor care se pot utiliza în manipulare este cea mai frecventă metodă de protecție. Aceeași lipsă de activitate socială se întâlnește și acum, dar încă există jocuri de culise, teste care trebuie să fie trecute fără a ști de fapt că suntem supuși acestora, grile de profil în care se înregistrează orice gest.

Eclipsa se produce pe casa banilor, înseamnă deci că ceea ce ține de finanțele provenite prin muncă proprie, de bunurile materiale, talente sau abilități sunt puse în acest moment în discuție. Dacă cea de a doua casă vorbește despre banii personali, Scorpionul este cel care indică banii celorlalți, care pot fi banii noștri înstrăinați: taxe, impozite, dobânzi, penalizări. Dar acesta este mai degrabă o frică. Frica de a nu pierde are stă să ascundă banii la saltea, să îi pună în cele mai greu de găsit ascunzători. 
Tot în caza a doua vedem și talentele și abilitățile, acestea nu sunt folosite pentru ca ceilalți să nu abuzeze de prezența lor, iar astfel mai bine rămânem letargici. O atitudine nocivă, provenită dintr-o  fobie socială.
Lângă elementele eclipsei se află și Saturn care are tendința de a bloca unele comportamente sau de ale transforma în obiceiuri. Aduce cu sine posibilitatea de a manifesta avariție, anxietate financiară, zgârcenie, lipsă de activitate socială.

Soluția vine de la Marte, guvernatorul tradițional al Scorpionului care spune că este momentul să ieșim din această stare de suspiciune generală, să ne manifestăm talentele și pasiunile chiar dacă ele nu aduc un câștig financiar extraordinar. Este vorba despre confortul nostru personal care ulterior va conduce și la integrare socială.

Acest aspect vorbește despre utilizarea resurselor pe care le avem, dacă până acum am funcționat după principiul „nu e momentul acum”. Ba iacă-tă, acum  este momentul. Putem investi în hobby-uri, în pasiuni, în formarea talentelor. Nu sunt susținute acele investiții care urmăresc neapărat profitul.


Eclipsa parțială de Soare pentru România

Dacă la nivel personal lucrurile țin de manifestare, de utilizarea instrumentelor pe care le avem la dispoziție, în harta României lucrurile stau cu totul diferit.

Eclipsa acționează pe casa a XII-a punctele vizate sunt astfel: sanatorii, spitale, închisori. Acolo se află Marte care ar putea agita lucrurile, putem vorbi despre o rată a mortalității mai mare, frecvența acțiunilor delicvente crește. De asemenea putem discuta despre relații proaste cu aliații străini. În următoarele 6 luni putem avea impresia că lucrurile au scăpat de sub control, că s-au agitat apele dintr-o dată. Dar acestea nu se întâmplă de la sine, Saturn este conjunct cu începutul casei XII, deci există o coordonare, un tipar de acțiune, putem discuta despre un plan pare se dorește a fi aplicat indirect, departe de ochii societății.

Chiron ajunge la punctul în care se afla inițial în harta României și trezește din nou o vulnerabilitate a poporului: ce se face cu banii, unde se duc? Momentan este perioada de incubare a problemei.
Începând cu acest moment, Saturn va activa casa XII prin conjuncție cu Marte, atât în mod direct cât și retrograd. Îi putem vedea pe alții care vin să ne rezolve problemele, care ne arată cu degetul unde trebuie să privim, care au abilitatea de a privi detașat. Intervenția structurilor din alte țări pentru organizarea României poate aduce multe evenimente de natura lui Marte: proteste, acțiuni violente, reproșuri. Vorbim totuși despre o casă ascunsă care face lucrurile indirect, dar al căror efecte poate fi foarte direct. România își poate atrage ușor antipatii puternice în acest an și să rămână fără anumite susțineri.

Jupiter peste Nodul Nord că o oarecare iluzie a competenței, cosmetizează societatea, însă dacă ne uităm la opoziția cu Nodul Sud atunci  vom vedea structura defectuoasă care este frumos mascată cu „cartoane colorate”.

România este un moment în care se fac pacturi tacite, alianțe subtile și complotări ascunse. Acum se pregătesc cărțile pentru viitorul joc și ar face bine ca România să nu se avânte cu capul înainte bazându-se pe tot felul de strategii populiste.

Ultra-mini-horoscop pentru eclipsă

Berbec: oferă-ți timp și încercă să echilibrezi programul de muncă, mai multă odihnă
Taur: încercă să vezi ce vrea partenerul de la tine, vezi semnalele subtile 
Gemeni: poți munci mai mult, acesta este modul în care achiți datoriile
Rac: schimbă ceva în relație, fă lucrurile ca la început, fără bariere sau teamă
Leu: familia te poate ajuta în probleme ce țin de muncă, îi poți implica și pe ei
Fecioară: nu mai renunța la pasiunile tale în favoarea altora, vezi-ți de treabă
Balanță: vezi cum îți integrezi partenerul în familie, nu funcționează cu mită
Scorpion: îți poți permite să fii mai sensibil, mai fericit, nu contează ce zic alții
Săgetător: poți să câștigi mai mult dacă își valorizezi talentele, cere bani pe ce faci
Capricorn: este timpul să mai vezi și tu lumea, reia relațiile cu prietenii și zâmbește
Vărsător: nu îți călca șeful pe bătături, oricât de norocos te-ai crede, stai calm
Pești: poți să călătorești dar fii chibzuit cu banii pentru că repede îți zboară din mână

Titlul important