Cele 3 tipuri de Tauri

04.05.2019
Book of Hours Italy, probably Milan, 1470-1480 MS G.14 fol. 6r
Book of Hours Italy, probably Milan, 1470-1480 MS G.14 fol. 6r

Preambulul acestei serii îl găsiți în articolul Cele 3 tipuri de Berbeci unde explic ce am luat în calcul pentru a face o astfel de împărțire.

Decanii Taurului sunt:

  1. Gradele 0-10 MERCUR (caldeean) și VENUS (triplicitate - Taur)

  2. Gradele 10-20 LUNA (caldeean) și MERCUR (triplicitate - Fecioară)

  3. Gradele 20-30 SATURN (caldeean și triplicitate - Capricorn)


Primul decan MERCUR și Venus 20 aprilie - 29 aprilie

Aceștia sunt Taurii clasici cărora li se potrivesc cel mai bine previziunile generale pentru că pe baza triplicității sunt guvernați de Venus. Dacă ne îndreptăm puțin atenția spre astrologia siderală (cea care folosește constelații, nu zodii) observăm că avem puternice caractere de Berbec la acești nativi, ei sunt lider înnăscuți și uneori au tendința de a fi mai violenți decât restul Taurilor. Totuși Venus le dă acea aparență specifică de firi lente și plăcute. Se pun la treabă greu și au nevoie de timp pentru a începe efectiv ceva, dar și când lucrează deja la un proiect atunci îl vor duce cu siguranță până la capăt. Deși corpul s-ar putea să fie lent, mintea le este ageră dar mai ales gura. Mercur le oferă nativilor capacitate de comunicare foarte bună. Sunt oratori naturali, iar dacă am vorbit despre comunicare trebuie să spunem că scrisul este favorizat ca variantă de a transmite informații. Stilul lor de conducere poate fi ferm și ușor se pot îndrepta spre o atitudine tiranică, dictatorială.

Stele fixe care se află aici sunt (ele capătă importanță doar dacă Soarele se află în același punct):
Mirach 0º - probleme cauzate de sexul opus, dezamăgiri în ceea ce privește așteptările, dar altfel este o stea benefică.
Hamal 6º - risipă, asocieri nefericite, pierderi  și rușine.

Soarele nu are foarte multă energie aici, iar stele nu suplinesc acest lucru, totuși asta nu înseamnă că există vreo piedică în atingerea succesului. Nativii sunt hotărâți și deseori abordează subiecte de care alții se feresc. Nu îi interesează părerile altora și sunt rigizi în ceea ce privește părerile lor. Există un anumit farmec natural pentru aceștia și pot deveni artiști plăcuți, politicieni de succes sau persoane care să influențeze ușor. Pot apărea tendințe de vanitate și supraestimare a propriei persoane tocmai din această susținere pe care o primesc, de aceea sunt și predispuși la critică și bârfă din partea celorlalți. Au nevoie de confirmare și mereu vor încerca să câștige orice competiție le stârnește interesul. 


Al doilea decan LUNA și MERCUR 01  mai - 09 mai

Acești Tauri sunt ambițioși și tenace, sunt mai rapizi decât ceilalți și mai determinați să înceapă lucruri noi. Au o voce plăcută lucru care îi face seducători și persuasivi. Discursul lor este elevat și elitist datorită lui Mercur și de aici aparența de aroganță. Luna le poate oferi popularitate și de asemenea și o oarecare responsabilitate pentru ceilalți, acești nativi fiind convinși că ei trebuie să îi ajute și să îi protejeze pe cei din jur. Dacă sunt politicieni atunci acești pot convinge foarte ușor oamenii că ei vor fi un „părinte bun și iubitor”. Relațional, discutăm despre oamenii care pot fi exagerați, au nevoie de interacțiune constantă și sufocă cu iubire partenerul. Ei tind să se implice atât de mult în viața celorlalți încât respectivii oameni să devină dependenți de ei, să creadă că nu pot reuși fără prezența Taurilor, dar acest lucru vine și dintr-o oarecare nesiguranță a nativilor de a fi inutili.

Aici avem o singură stea fixă mai importantă:

Menkar 14º - probleme de sănătate în special în zona gâtului (dese episoade de amigdalită), moșteniri mai mult nefavorabile, pierderi financiare dar succes major în alte domenii, pot îngrijii oameni defavorizați sau iei înșiși să fie defavorizați (prin apartenența la un grup, o stare socială sau o chestiune fizică).

Deși steaua promite mai multe lucruri rele, asta nu înseamnă că îi împiedică pe nativi să își atingă scopul. Puterea lor de a seduce îi va ajuta mereu. Vocea lor este una specială, în general plăcută, dar special poate avea și alt sens, fie stridentă sau neobișnuită. Se observă o oarecare preocupare pentru copii, o sensibilitate personală provenită probabil din experiențe timpurii. Este posibil să existe mai mulți copii sau deloc, dar asta depinde bineînțeles de harta natală a fiecăruia.
Există o apetență pentru sex la acești nativi, iar în culturile păgâne perioada de la început de mai era timpul perfect pentru ritualuri care să producă fertilitatea. Este bine ca aceste persoane să învețe să se adapteze din mers pentru că altfel există riscul de a deveni persoane defavorizate, așa cum spune și Menkar.


Al treilea decan SATURN  10 mai - 19 mai

Saturn este guvernator atât în ordine caldeeană cât și în raport de triplicitate, el guvernând al treilea semn de pământ - Capricornul.
Discutăm despre persoane boeme și melancolice înclinate spre produse artistice triste, uneori chiar sadice. Nativii nu sunt foarte motivați și deseori pot renunța la visul lor, se schimbă după cum bate vântul. Social vorbind au maniere și sunt galanți lucru care le oferă un anumit grad de sofisticare și superioritate. Putem întâlni persoane zgârcite cu Soarele aici, de asemenea și persoane care păstrează anumite aparențe, par bogați deși nu sunt, dar asta se datorează simțului estetic pentru că știu să se îmbrace instinctiv dar frumos și elegant.  Întâlnim uneori extreme: artiști extraordinari dar car nu au bani sau oameni foarte bogați dar care nu au pic de stil.

Stelele importante sunt:
Capulus 24º -  asprime și violență pe care le manifestă sau este victima acestora, tinde să aibă confruntări cu bărbați.

Algol  26º - este una dintre cele mai nefaste stele, anticii spuneau că aduce moarte prin decapitare, deseori utilizată pentru practicarea ritualurilor în anumite practici ale magiei ceremoniale pentru a făuri talismane protectoare. Poate să lezeze corpul prin mușcături, răniri care să mutileze, moarte violentă. Determinare în urmarea țelurilor, uneori chiar dramatism și capacitatea de a „călca pe cadavre” - unele interpretări pot fi exagerate, dar contează contextul astrogramei personale pentru a avea un răspuns corect.

Deși stelele din acest decan nu sunt cele mai fericite nu înseamnă că acești nativi sfârșesc în mod tragic, ci sunt necesare și alte aspecte un astfel de scenariu. Discutăm totuși despre o atracție periculoasă, chiar fanatism. Și voi da exemplul lui Jim Jones, supranumit Mântuitorul. Acesta a format o sectă și a determinat 909 oameni să se sinucidă în masă, dintre care 300 de copii. Nativi au o predilecție spre depresie din cauza firii lor melancolice, dar acest lucru se poate modifica în funcție de configurațiile personale.

Citește cele mai noi articole:

Vom discuta inițial despre contextul general astral, apoi despre ce s-a întâmplat în China, ce se întâmplă actualmente în România și cum apar semnele unei isterii pandemice - în sens psihanalitic.