Cele 3 tipuri de Raci

29.07.2019

Decanii Racilor sunt:

  1. Gradele 0-10 VENUS (caldeean) și LUNA (triplicitate - Rac)
  2. Gradele 10-20 MERCUR (caldeean) și MARTE (triplicitate - Scorpion)
  3. Gradele 20-30 LUNA (caldeean) și JUPITER (triplicitate - Pești)

Primul decan VENUS și LUNA 21 iunie - 30 iunie

Soarele în acest decan conferă nativilor o puternică voință, ei trebuie să aibă întotdeauna o părere pe care o vor menține cu stoicism. Există o importantă agresivitate verbală care iese la iveală în discuțiile contradictorii. Nu renunță sub nicio formă la principiile lor, mai ales când vine vorba de familie și cămin. Acestă atitudine se regăsește la activiștii care nu fac compromisuri, sunt neînfricați, uneori chiar nesăbuiți. Dacă în plan social întâlnim acestă îndârjire, în plan emoțional-afectiv, intim, acești Raci sunt romantici, vulnerabili, dependenți, impresionabili.

Singura stea cu o importanță majoră în acest interval:
Alhena 9º - mândrie, lejeritate emoțională, lux, plăcere. O persoană care are nevoie de un scop bine stabilit pentru care să lupte și care să rezolve cele mai dificile sarcini, caută mereu provocări.

Adesea nativii sunt văzuți ca țapi ispășitori, ca energii vibrante, ca nomazi și excentrici. Acești Raci nu știu să îngrijează practic, ei însă oferă un foarte mare suport energetic și știu să motiveze foarte bine. Pot fi lideri unor mari mișcări de mase, de trenduri, de asemenea sunt ideali pentru a susține cauze, deoarece se identifică profund cu acestea. Există predispoziția spre situații dificile, degradante care sunt atrase inconștient tocmai pentru a exersa capacitatea de a supraviețui, viețile acestor nativi nu sunt deloc plictisitoare, dar nici ușoare.


Al doilea decan MERCUR și MARTE 01 iulie - 12 iulie

În acest interval se combină natura arzătoare a stelelor cu cea acvatică a semnului zodiacal. Când sunt tineri nativii sunt ca niște păpuși care te cuceresc imediat datorită ochișorilor scumpi, dar când cresc își ascund colții sub imaginea blajinității. Racul este un semn cardinal, deci are putere de conducere, de inițiere, iar dacă primul decan produce pionierii, aici găsim Racii care creează și mențin legături. Mercur le oferă capacitatea de a se conecta la foarte mulți oameni, dar Marte nu își uită scopul. 
Acest Rac poate fi un tată excelent acasă și un interlop periculos în timpul liber.
Fizic acest decan poate brăzda fața cu riduri, dar cel mai adesea oferă nativilor o înfățișare de bebeluș, chiar dacă ei sunt învârstă, ei rămân un „bebe” și la 50 de ani. Ies foarte ușor în evidență și au impresia că ceilalți sunt geloși pe ei, dar și ei sunt invidioși pe ceilalți și doresc ce are celălalt - exact ca un copil -

Stele cu o importanță majoră:
Sirius 14º - oferă oameni influenți și cunoscuți, de asemenea există protecție din parte superiorilor și o apreciere majoră. Nativul își poate dedica viața unui scop, sacrificând diverse arii ale vieții.
Canopus 15º - emotivitate, probleme cu tatăl sau părinții, pierderi financiare, accidente ce țin de surse de foc, liderii cu acest aspect devin despotici și dictatoriali.

Vulnerabilitatea nativului vine din incapacitatea de a părăsi mediul familial, indiferent că vorbim despre locul de muncă, relații intime sau sociale. Creează dependențe și nu părăsește mediul pe care îl consideră „acasă” chiar dacă este abuziv sau nesatisfăcător.


Al treilea decan LUNA și Jupiter 12 iulie - 22 iulie

În acest interval discutăm despre un puternic clivaj: bine-rău, frumos-urât, iubire-agresivitate. Nativii au o puternică imaginație pe care o pun cu succes în cuvinte sau vorbe, dar există riscul unei nediferențieri între imaginație și realitate. Acești Raci tind să exploreze acele locuri periculoase, necunoscute, negre și ascunse privirilor, se avântă în descrierea și popularizarea tabuu-urilor. În relațiile afective se pare că sunt stângaci, lucru nemulțumitor pentru partener. Reacțiile lor sunt exagerate, fie sunt fericiți și radianți, fie sunt depresivi și singuratici.

Stele importante în acest decan:
Castor 20º - aspecte negative legate de chestiunile politice care trebuie evitate, pot exista accidentări grave, Sunt favorizate meseriile intelectual-lingvistice.
Pollux 23º - interese oculte, eșec politic sau social, abilități excelente de cercetare, tinde să se confrunte cu dese conflicte până ajunge la realizare profesională.
Procyon 25º - bună susținere socială, abilități sportive și succes profesional.

Nativii au diverse obstacole și tind să greșească deseori din lipsa de atenție sau pentru că sunt interesați de alte lucruri. Familia are un rol important, părinții și mai ales tatăl pot să intervină și să dicteze evoluția nativului pentru a remedia situații. Părinții vor fi percepuți ca imagini negative, iar partenerul va avea responsabilitatea să elibereze tensiunea și să slăbească această influență.