Cele 3 tipuri de Lei

06.08.2019

Decanii Leilor sunt:

  1. Gradele 0-10 SATURN (caldeean) și SOARE(triplicitate - Leu)
  2. Gradele 10-20 JUPITER (caldeean și triplicitate)
  3. Gradele 20-30 MARTE (caldeean și triplicitate)

Primul decan SATURN și SOARE 23 iulie - 2 august

În acestă porțiune de zodiac se găsesc constelații care sunt mai degrabă specifice Racului, de aceea Leii sunt axați pe ceea ce înseamnă imaginea familiei și mândria acesteia, sunt muncitori, inclusiv datorită lui Saturn.
Nativii se concentrează de obicei pe un singur lucru, deseori se alege cariera pentru a obține un status social preferențial, iar în organigrama companiilor tind să fie numiți șefi, manageri, lideri etc. Există și o parte meschină, în sensul în care ei pot să mimeze „sclavia” doar pentru a ajunge unde își doresc, de cele mai multe ori râvnesc la ceea ce au alții, sunt invidioși pe realizările oricui din cauza faptului că se simt eclipsați.
Vulnerabilitatea lor este meticulos ascunsă de imaginea exterioară, mai ales prin intermediul principiile lui Saturn, devin defensivi, reci, izolați uneori.

Cele mai importante stele ale decanului:
Praesaepe 7º - vătămări corporale prin accidente ce implică lucruri ascuțite sau foc, de asemenea boli de natură inflamatorie, deseori febră.
Aselli 7º/8º - vătămări corporale prin accidente sau lucruri ascuțite, dese operații.
Asellus Borealis 7º - succes public și social.
Asellus Australis 8º - eșec public și social.

Soarele capătă o putere dublă, el guvernează întreg semnul, dar și primul decan, astfel conferă nevoia propriei suveranități în viață, nevoia de independență, căutarea afirmării continue. De cele mai multe ori acești Lei fie au totul, fie nimic. Pot fi cunoscuți în sens foarte pozitiv sau în sens foarte negativ, nu prea există cale de mijloc.


Al doilea decan JUPITER 3 august - 12 august

Nativii aceștia sunt foarte pasionali, Jupiter stimulează natura lor înflăcărată, de asemenea la nivel psihologic se observă o puternică influență a pulsiunilor de tip Eros. Leii nu caută și nu le place să urmeze un lider, în plan spiritual vor să umble toate drumurile, nu să urmeze un lider sau maestru spiritual. Din fire sunt oameni bucuroși, joviali, se bucură de discuții bine argumentate, atrag atenția prin gesturi teatrale. Se avântă în cele mai grele treburi, acești Lei nu sunt politicoși când nu e cazul, ci iau frâiele în mâini în cele mai dure situații.

Steaua importantă a acestui decan:
Dubhe 15º - își menține ideile cu orice preț, îi apără și protejează pe ceilalți.

Vor să iasă în față, de aceea pot di teribiliști, să aleagă drumurile, căile cele mai periculoase pentru că astfel reușita va fi mai răsunătoare. Au nevoie acerbă de privirile celorlalți. Resentimentele și traversarea eșecului se pot concretiza în mari crize existențiale. Tendința de a exagera se vede mai ales în familie unde impun matriarhatul sau patriarhatul după caz și mare este riscul de a avea influențe negative asupra creșterii și dezvoltării copiilor prin impunerea unei frici permanente, a unui respect nenatural  care conduce la o relație defectuoasă.


Al treilea decan MARTE 13 august - 22 august

Până acum acești nativi erau emblematici pentru zodie pentru că avea toate stereotipurile vremurilor, dar acum steaua fixă Regulus se află deja în Fecioară, luând din lumina Leilor. Aceștia au impresia că sun predestinați să conducă, nimeni nu le calcă ideile, iar cine provoacă la o luptă pentru autoritate va fi imediat perceput ca inamic. Tind să fie tiranici și cer loialitate și loialitate, iar orice răzvrătire implică și dezvoltarea furiei. Acești lei pot fi foarte apăsători pentru cei cu un Eu mai fragil pentru că înrobesc oamenii. Deși greșesc ajung să se convingă și pe sine că în condițiile date au luate cele mai bune decizii.

Cea mai importantă stea a decanului:
Alfard 27º - putere și autoritate, dar relații de antipatie profunde. Poate aduce lipsă de empatie și o tendință spre agresivitate.

Acești Lei au o aparență fizică impunătoare, corporal impun respect, emană o anumită forță, au o carismă aparte. Tot în acest decan se află o puternică forță sexuală care poate crea o dependență foarte mare, iar când dependența acesta se asociază cu autoritate discutăm despre comportamente agresiv-dominante din punct de vedere sexual. Acești nativi funcționează foarte bine sub presiune, în situații limite și periculoase, unde curajul și stăpânirea de sine ies la iveală.
Totuși lipsa de responsabilitate aduce multe nemulțumiri și dificultăți în relații și proiecte.