Cele 3 tipuri de Fecioare

30.08.2019

1. Gradele 0-10 SOARE (caldeean) și MERCUR (triplicitate - Fecioară)
2. Gradele 10-20 VENUS (caldeean) și SATURN (triplicitate - Capricorn)
3. Gradele 20-30 MERCUR (caldeean) și VENUS (triplicitate - Taur)

Primul decan SOARE și MERCUR 23 august - 02 septembrie

Acești nativi au o sensibilitate dezvoltată în urma experiențelor traumatice, nemulțumitoare care la vremea lor au produs un mare grad de anxietate. Principalul lor mecanism de apărare este umorul cu o puternică influență ironică.  Au o abilitatea de transforma situațiile dificile în unele umoristice, dar cu scopul de a ascunde propriile vulnerabilități. Muncitori dedicați, uneori chiar exagerând cu orele de lucru, devin irascibili atunci când cineva stă în calea dezvoltării lor profesionale. Deși fac foarte multe lucruri nu se simt deloc confortabil atunci când sunt lăudați pentru că acest lucru este perceput drept o responsabilitate în plus, un efort suplimentar care trebuie depus pentru a menține statusul și pentru a îndeplini așteptările celorlalți.

Da, modestia este calitatea lor. Aceste Fecioare folosesc energia Soarelui pentru a o direcționa către ceilalți. Vor sta în spate, vor veghea, se vor asigura că totul merge în regulă, dar nu vor să fie expuse privirilor. Dacă în plan profesional lucrurile sunt ok, personal se mențin aceleași standarde înalte, care dacă nu sunt atinse vor fi acompaniate de critici. În mintea Fecioarelor acestea sunt pozitive, constructive, sunt făcute din grijă, dar tonul, imperativitatea, lipsa accentelor emoționale din discursul lor fac totul să fie perceput umilitor, răutăcios și dur pentru cei din jur.

Nativii trebuie să aibă grijă pentru că se pun în slujba altora, depun efort și consumă energie și resurse, dar cu propria familie sunt neîndurători și deseori strică relațiile emoțional-familiale. Tendință spre celibat.


Al doilea decan VENUS și SATURN 03 septembrie - 12 septembrie

Venus oferă o oarecare atracție, iar Saturn nevoia de a testa. Astfel nativi se îndrăgostesc repede, dar suferă la fel de repede. Inconștient fac gesturi dure, lipsite de sensibilitate sau întind „capcane” în care partenerul dacă nu este atent va cădea. Iar acest comportament îi îndepărtează pe oameni, iar Fecioarele suferă. Este un comportament masochist (nevrotic aș zice) care este inconștient căutat în celălalt. 
Psihologic există multe conflicte, de la învinuire, culpabilizare, crearea dependențelor aspecte care se văd cel mai des în relațiile afective. Conștient, acești nativi nu vor face rău celor din jur.

Sunt dedicați muncii lor și evită cu orice preț să se facă cunoscuți, deseori acționează indirect asupra situațiilor, prin inter-puși. Ca profesii vor alege mereu acele specialități care le permit să facă lucruri tangibile, materiale, concrete. Sau vor merge în partea opusă unde vor lucra cu oameni dependenți, cu o stare medicală precară sau un status social inferior. În situația din urmă vor căuta genul de consultanță individuală, sunt buni terapeuți și știu să repare atât lucruri cât și oameni. Problema intervine atunci când este nevoia să aibă grijă de ei însăși, căci deseori greșesc, devin infantili și neproductivi, în aceste cazuri pretind ajutor din partea celorlalți dar fără să exprime verbal acest lucru. Nu le place să vorbească de viața lor privată sau despre ei în general și devin foarte ușor ființe izolate.


Al treilea decan MERCUR și VENUS 13 septembrie - 22 septembrie 

Minți iscoditoare și strălucite găsim în acest decan. Da, Mercur accentuează acea parte rațională și intelectuală, în implicarea lui Venus tinde să producă acel comportament părtinitor, inflexibilitatea percepției de tip alb-negru. Aceste Fecioare sunt reprezentate de clasica lor caracteristică de a se impacienta, de a se îngrijora din orice, din absolut orice. Trăiesc cu drobul de sare deasupra capului. Fizic, tot acest stres continuu poate provoca afecțiuni de ordin digestiv, dar pe lângă neplăcerile digestiei nativii se pot mândri cu un corp frumos, de la natură, dar întreținut de acest comportament nociv.

Această furtună interioara care nu se vede în exterior este fundamentul vieții lor, asta vor face mereu. Vor păstra pentru ei modul în care fac lucrurile și vor expune doar rezultatele finale, puțini sunt cei care au acces la procesele din culise. Spre deosebire de ceilalți decani se întrevede o abilitate socială. Datorită capacităților lor vor fi aleși lideri, dar cu greu îi vei distinge între oameni. Nu știu să impună reguli în sensul clasic și mai degrabă fac ei ce trebui făcut. Tot datorită sau din cauza, acestei abilități cât de cât sociale vedem și cum reacționează o Fecioară când este agitată, au câteva momente în care scapă controlul dar cu rapiditate și aviditate caută să se stăpânească. Pot reforma sisteme și situații destul de ușor.