Cele 3 tipuri de Berbeci

08.04.2019

Dacă te naști în perioada 21 martie - 20 aprilie vei fi Berbec.  Asta însemnă că Soarele se află în zodia Berbecului. Desigur când citim horoscopul auzim de Berbec și atât, dat tu ești mult mai mult decât un Berbec general.

Ce sunt zodiile?
Păi ar trebui să știm că primii astrologi se uitau pe cer și au văzut că Soarele are același parcurs în fiecare an, că el trece prin aceleași constelații. Constelațiile sunt acele formațiuni de stele, unele mai mici, altele mai mari, care ulterior au fost denumite în forma de azi. Apoi astrologii mai metodici (grecii) au transpus schematic cerul. Ei l-au reprezentat printr-un cerc, iar ca să existe egalitate au împărțit cercul în 12 părți egale (a câte 30 de grade), iar acestor părți le-au spus zodii și au avut denumirile constelațiilor prin care Soarele trecerea.

Deci când Soarele se află în acele 30 de grade ale Berbecului, toți oamenii născuți atunci vor fi Berbeci. Dar mai avem și altă împărțire, cele 30 de grade se împart în porțiuni de 10 grade, denumite decani. Deci fiecare zodie are trei decani guvernați de anumite planete. Caldeeni au preluat ideea de decani de la egipteni, unde fiecare decan era asociat cu o stea fixă, însă caldeeni au atribuit decanilor câte o planetă în ordinea specifică Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur, Lună. Dar în cazul decanilor se începe cu Marte, pentru că el este guvernatorul zodiei.

Astfel decanii Berbecului în ordine caldeeană sunt: Marte (primele 10 grade), Soarele (următoarele 10 grade), Venus (ultimele 10 grade). Iar la Taur se continuă ordinea: primul decan Luna, al doilea decan Saturn, al treilea decan al Taurului Jupiter.

Al doilea tip guvernare se referă la triplicitate. Deci primul decan va fi guvernat de planeta tradițională a zodiei, al doilea decan de planeta care guvernează tradițional următorul semn din același element, iar decanul trei va fi guvernat de planeta celui de al treilea semn care are același element de bază.

Spre exemplu: Berbecul, el este guvernat tradițional de Marte, al doilea semn de foc este Leul care îl are pe Soare ca guvernator, iar al treilea semn de foc este Săgetătorul care este guvernat de Jupiter.
Deci decanii Berbecului conform triplicității sunt: Marte (în primele 10 grade), Soare (în următoarele 10) și Jupiter (în ultimele 10 grade ale Berbecului).
La Taur primul decan al fi al lui Venus (ea este guvernatoarea Taurului), apoi decanul doi al lui Mercur (guvernatorul Fecioarei, următorul semn de Pământ) și decanul trei al lui Saturn (guvernatorul Capricornului, ultimul semn de Pământ).

Revenind la Berbeci!
În concepția populară se zice că oamenii sunt născuți într-o decadă sau în alta. Dar aceasta este o informație truncheată pentru că oamenii se referă doar la lunile zodiei, că Berbecii din martie ar fi diferiți de Berbecii din aprilie. Este adevărat, dar punctul de referință este greșit.

Deci avem trei decani ai Berbecului și implicit trei tipuri de Berbeci:
I. Decanul lui Marte (atât caldeean cât și în triplicitate) 21 martie - 29 martie
II. Decanul Soarelui (atât caldeean cât și în triplicitate) 30 martie - 08 aprilie
III. Decanul lui Venus (caldeean) și Jupiter (triplicitate) 09 aprilie - 20 aprilie


Persoanele născute în primul decan se află exclusiv sub gunernarea lui Marte. Este energia brută a începutului. Îi putem asocia pe acești nativi cu bebelușii abia născuți care sunt flămânzi, urlă și atrag toată atenția, sunt acaparți de lumea nouă în care se află. Ei doresc totul și vor să primescă imediat. Nu au răbdare dar au o energie extraordinară. Sunt primii în diverse domenii, sunt pionieri, vor să fie cei mai buni, cei mai lăudați, cei mai blânzi, cei mai ascultărori - depinde însă de ce își propun. Au un caracter de lider și mereu se aruncă primii în luptă, funcționează după principiul exemplului ei fiind cei care arată cum se fac lucrurile prima dată pentru a fi urmați.
Sunt extroverti și se simt bine în situații agitate și energice. În relațiile personale au tendința de a creea un cadru de luptă și de conflict pentru putere și rol dominant. În plan social nu suportă subordonarea și se răzvrătesc, deseori fiind renumiți pentru scandaluri și ieșiri „isterice”
În acestă arie de 10 grade ale Berbecului se află două stele fixe importante, iar dacă Soarele se află la același grad cu ele va da anumite caracteristici:

Deneb Kaitos 2º - Tulburări psihice, unele pierderi resimțite, accidente, cum ar fi arsuri și tăieturi (Vivian E. Robson, 1923 )
Algenib 9º - Tulburări psihice, febră și probleme de sănătate, un pericol de accidente. (Vivian E. Robson, 1923)  Și un spirit de luptă și o dragoste de a învăța. (Elsbeth Ebertin, 1928)

Celebritățile cu Soarele la gradele respective au anumite tulburări psihice însă le ascund foarte bine în spatele exuberanței și a entuziasmului. Sau putem discuta despre oameni care portretizează foarte bine astfel de conflicte psihice: actorii sau cercetători clinicieni. Berbecul guvernează capul iar toată acestă energie afectează structurile cerebrale prin acumulare, dacă nu este epuizat prin moduri creative sau sportive. Deseori se observă comportamente cu caracter isteric, în sensul psihanalitic al cuvântului. Acești nativi trebuie să învețe să își folosească în mod constructiv motivația și energia de care dispun, de asemenea refularea nu este un mecanism recomandat pentru că produce comportamente antisociale.


Persoanele născute în al doilea decan al Berbecului se află sunt „supravegherea” Soarelui. Acestea lucrează foarte bine individual, fiind proprii șefi sau doresc să fie neapărat șefi. Au nevoia de a străluci, de a fi observați și lăudați. Au idealuri și scopuri foarte precise și bine determinate și nu se dau de o parte când e vorba să „calce peste cadavre” atunci când e necesar. Își exprimă clar și concret nemulțumirile, iar adevărul spus de ei este tăios și dur, de aceea sunt percepuți drept nemiloși și uneori chiar răi. Sunt competitivi când vine vorba despre locuri de conducere.

Nativii sunt puternici și nu se supun regulilor generale, au o frică mare de a fi îngrădiți sau limitați și caută libertate cu orice preț. Sunt activiști puternici și știu cum să lupte pentru drepturile lor și pentru cauzele identificate. Sunt adolescenții din cadrul zodiei ca mod comportamental.

Cele două stele importante sunt:
Alderamin 12º - persoană care se identifică cu o idee și luptă pentru susținerea și popularizarea ei.
Alpheratz 14º - Onoare și favoruri. Poate da o persoană lipsită de popularitate și fără susținerea celorlați. Independent și iubitor de libertate.

Soarele se simte bine în acest interval și aduce popularitate, chiar dacă este prezentă steaua Alpheratz acesta dă mai degrabă persoane pe care fie le placem foarte mult, fie nu ne plac deloc. Este posibil ca efectul stelei să se întâlnească în domeniul personal unde partenerul poate să nu fie atât de fascinat de nativ.
Acești oameni pot creea realități personale și îi pot convinge cu ușurință pe ceilalți să îi urmeze, dar există un pericol atunci când acest lucru este utilizat în scopuri belicoase.


Berbecii din decanul al treilea sunt sub influența lui Venus și a lui Jupiter. Aici întâlnim un conflict interior între motivație și dorință vs emoție și sentiment. Extremele sunt iubirea sau războiul, când nativul nu poate să iubească atunci va distruge. Deși teoretic cele două planete guvernatoare sunt benefice, majoritatea stelelor din acest decan sunt de natura lui Saturn sau Jupiter. Aici găsim extremele care trebuie conciliate, de asemenea forța sexuală poate fi mare. Jupiter aduce buna atribute politice, dar putem discuta despre reprezentanți legali care iau puterea legii în propriile mâini și o folosesc în scop personal.

Nativii au un libido foarte puternici și sunt cei mai înflăcărați Berbeci, dar există o problemă foarte mare când acestă energie sexuală este reprimată sau limitată fiindcă poate conduce la autodistructivitate sau abuzuri. Venus poate creea o interfață socială foarte frumoasă prin atracția către artă și durere sau arta de tip agresiv care să trezească impulsuri carnale.

Cea mai importantă stea fixă a decanului este Alrisha 29º - puterea de a găsi soluții neobișnuite sau spectaculoase la probleme și de asemenea mediatorul general al grupurilor.
Toată acestă pasiune deseori duce la lipsa de control, dacă persoanele încep un lucru cu greu se mai pot opri, fie că este pozitiv sau negativ. Acestă atenție și concentrare maximă poate creea migrene dese. Nativii impresionează prin dramatism grupuri mai de oameni. Să ne amintim doar de povestea Titanicului care este una tragică, dar transpusă cinematografic a ajuns să fie una dintre cele mai cunoscute producții de film, deși prezintă un eveniment dezastruos. Asta pot face și nativii acestui decan, să transpună lucrurile negative în plasări avantajoase.

Bineînțeles că pentru a particulariza tipul de Berbec ne uităm și unde este Marte la momentul nașterii, care este poziția Ascendentului, ce casă guvernează Berbecul, dar acestea sunt aspecte care se află doar în cadrul unei consultații astrologice. Pentru detalii vă stă la dispoziție pagina de SERVICII.