Astrologia pandemiei COVID - 19

12.03.2020

Acest articol vine în completarea celui de dinainte: Isteria CORONAVIRUS - psihanaliză și astrologie

Ieri, în jurul orei 17:40 GMT Asociația Mondială a sănătății declara COVID - 19 drept pandemie. Vom analiza strict harta momentului care descrie caracteristicile acestei pandemii. Este dificil de intuit și analizat o astfel de hartă pentru că pandemia nu face referire la o entitate singulară care poate fi observată, ci discutăm despre o serie de acțiuni, o fluctuație, o stare de afectare.

Ascendentul pandemiei este în Fecioară, iar Lordul Ascendentului (Mercur) este în casa VI - Vărsător.
Din aceste aspecte observăm puternicul caracter viral. Având în vedere că a fost declarată pandemie fix când Mercur a ieșit din retrogradare ne duce cu gândul la o altfel de înțelegere și manifestare a bolii. Cred că acum vom înțelege mai bine aspectele și ce este de fapt COVID - 19. Harta se sprijină pe semne mutabile, boala este deci foarte rapidă și cu siguranță se va răspândii foarte ușor. Cu Lordul Ascendentului în casa VI și staționar cred că vom avea o mare experiență cu COVID - 19 în sensul în care, cred că aceasta va fi noua gripă. Acum lucrurile au avansat rapid și agresiv (Marte, Jupiter, Saturn și eventual Pluto în casa V în careu cu Luna), dar totul se va stabiliza. Însă cu trigonul Lună - Mercur cred că lucrurile vor reveni, în toamnă sau mai sigur anul viitor, dar într-o formă mai stabilă.

Soarele opus Ascendentului arată modul distorsionat în care putem înțelege această boală, faptul că lăsăm prejudecățile, emoțiile și sentimentele să intervină în gândirea noastră. Este cumva caracteristic pentru COVID - să fie supra-stigmatizat și să producă stări de angoasă.  Venus în casa IX și domiciliu indică caracterul mondial al bolii, dar pentru că guvernează și casa II arată faptul că boala se va plia pe caracteristicile și cumva vom avea mai multe variante ale bolii.

Ideea generală este că va deveni ceva comun, cu care ne vom obișnui prin faptul că devine recurent, se repetă. Sincer, nu văd ca în configurația astrala să fie indicate avertizări cu privire la afecțiuni mortale ale acestei boli. Singurul lucru pe care îl pot zice este prezența bolilor cronice (Kiron în casa VIII) care asociate cu natura de agitație pe care COVID-19 o produce în sistemul imunitar conduce la complicații.

Păstrez aceeași idee, nu boala este problema, ci modul de percepție și raportare, comportamentele de igienă și regulile care nu sunt respectate.