Aprilie - cele mai importante evenimente astrologice

02.04.2019
Très Riches Heures du duc de Berry (	R.M.N. / R.-G. Ojéda)
Très Riches Heures du duc de Berry ( R.M.N. / R.-G. Ojéda)

Pentru că suntem la început de lună trebuie să avem și o imagie de ansamblu despre ce se întâmplă, cum merg planetele și cum interacționează între ele.
Vom discuta mai întâi de evenimentele planetare de tipul retrogradării, ingres (trecerea dintr-o zodie în alta) și despre fazele de Luna Nouă și Lună Plină.

Luna Nouă în Berbec - 05.04.2019 11:50
Ascendentul momentului va fi în Rac, deci evenimentul va fi simțit mai puternic fizic. Este foarte posibil ca insomiinle să fie mai accentuate decât de obicei, stările de stres și anexietate de asemenea, un soi de energie permanentă și nu vom putea să stăm locului. Luna Nouă ne oferă posibilitatea de a crește profesional, de a întemeia legături strânse cu figurile de autoritate sau conducere sau de a accesa o astfel de poziție. Marte se află în sectorul social și dezvoltă rapid relații și creează relețele de comunicare, dar aceste relații nu sunt foarte profunde, sunt doar niște ajuutoare, chestiuni de moment, lucru ce ar putea leza sentimentele altora. Nu este în regulă să îi călcăm pe ceilalți în picioare doar pentru a ajunge sus pentru că vom rămâne rapid fără susținere. Pentru că munca este în prim plan acum este posibil ca responsabilitățile relaționale să nu mai fie foarte bine îndeplinite și de aceea Saturn ne trage de mânecă ușurel, ori mai puțin ușurel și ne spune să nu neglijăm partenerul sau să abuzăm de susținerea acestuia. Este un moment bun pentru că ajută în bună măsură la consolidarea carierei.

Jupiter retrograd - 10.04.2019 20:00
Jupiter începe să mergă înapoi până în data de 11.08.2019 dar se află tot în semnul în care se simte bine, în Săgetător. Este ca și cum Jupiter ar începe să își renoveze casa, dar o face pe bucățele pentru că în același timp trebuie să și locuiască acolo. Desigur va trebuie să arunce niște lucruri, se reparare altele, să curețele și să reamenajeze, dar o va face cu drag.
Ascendentul momentului este tot în Rac și domeniul de acțiune este reprezentat de casa a VI-a. Racul are nevoie de un mediu familial, cald, sigur, uneori chiar îi place să creeze dependențe din frica de abandon. Iar casa VI vorbește despre sănătate, mediu de viață, dietă, munca de zi cu zi, relația cu colegii sau subordonații.
Deci mediul de muncă, în aceste patru luni, începe să fie populat de relații din ce în ce mai emoționale. Șefii pot creea astfel de dependențe care pe lângă responsibilitatea organizațională au în vedere și un fundament afectiv, poate fi o manipulare. Lucrurile în procesele muncii se pot plafona, pot deveni mai rutiniere, lipsite de interesa și motivație, iar sarcinile se vor efectua automat.
Atenție la comunicare pentru că un lucru se zice, dar în altă parte se bate apropoul. Dacă îți place mediul de lucru atunci aceasta este o perioadă bună de integrare, acum Jupiter nu prea agreează despărțirile, plecările, mutările, el ne ține acolo unde suntem fără să ne dea mari oportunități.
Sănătatea poate fi afectată din cauza exceselor, atenție mai ales la nivelul de hrană și la dezorganizarea programului de masă. Dacă vă monitorizați pentru anumite afecțiuni cronice este bine să fiți mai atenți pentru că simptomele pot apărea cu manifestări diferite față de modul comun.
Lipsa de energie poate fi un simptom comun în acestă perioadă, iar cum imaginația și creativitatea lipsesc se poate insta o stare de letargie. Este bine să nu ne agităm prea tare, putem modifica lucruri în interiorul grupului de muncă. Nu ne mai pică lucuri din cer, poate chiar se îngreunează anumite sarcini, ne vom confrunta cu dezordine și lucruri care trebuie integrate, dar la final de retrogradare o să fie cu party, acum e perioada de organizare.

Mercur trece în Berbec - 17.04.2019 09:00
În sfârșit Mercur părăsește semnul Peștilor acolo unde a creat confuzii, unde a fost leneș și chiar nemernic în timpul retrogradării. Acum Berbecul nu îi oferă un mediu nici bun, nici rău. În aceste condiții putem deveni mai irascibili, mai ales verbal, unde criticile și ieșirile isterice sunt din ce în ce mai dese. Ne inflamăm repede și nu suportăm ca cineva să ne știrbească autonomia. De asemenea intelectual devenim mai rapizi, putem lua decizii mai repede, avem o minte mai ascuțită și putem să rezolvăm mai multe sarcini într-un mod rapid. Călătoriile devin mai dese, uneori prea dese, cu drumuri agitate și pe neașteptate. Este bine să nu avem altercații cu superiorii sau comentarii acide pentru că reacțiile vor fi impulsive, uneori chiar răzbunătoare. Există la baza acestor comportamente frustrări și frici, așa că e bine ca în mediul organizațional să nu punem prea mare presiune. Acum putem recupera timpul pierdut cu Mercur care a retrogradat.

Luna Plină în Balanță - 19.04.2019 14:12
Ascendentul momentului este în Leu și pune accentul pe imaginea proprie, pe calitățile persoanale, stima și imaginea de sine, pe ceea ce ne dorim. Luna activează casa a III-a, iar Soarele este în casa a IX-a, ambele luminarii la ultimul grad al zodiilor. Există un conflict între sine și așteptările celorlați. Presiunea pusă de ceilalți, așteptările lor, exigențele determinate de casa IX: de a fi cel mai bun, cel mai deștept încep acum să creeze frustrări. De asemenea Leul vrea să fie pus pe un piedestal, dar e posibil caacum să fim prea obosiți să le mai facem pe plac altora sau să atingem niște standarde care nu ni se potrivesc. Nu mai vrem să dăm bine ci căutam simplitatea, umorul ordinar chiar, limbajul comun fără pretenții academice. Cumva ne dăm acestă mască socială sofisticată jos și ne permitem să fim naturali. Când nu se poate și suntem blamați că nu ne comportăm cum trebuie atunci apare răzvrătirea. Este bine ca fircare să analizeze cine și ce este el cu sine și cine și ce este el cu ceilalți. Să găsim diferențele între eul autentic, așa cum este el, poate modest, imatur și imaginea socială meticulos și cu foarte mare efort construită. Fii tu așa cum ești!

Soarele trece în Taur - 20.04.2019 11:55
Hai la mulți ani, cornutelor! Asta este perioada romantică a anului. Taurul este un semn mundan, comun, doar vedem vaci și boi mai peste tot. Dar taurul, pe lângă faptul că are o puternică structură fizică, simțurile lui sunt foarte bine dezvoltate. Îi place să mănânce și să bea și cantitativ și calitativ, este iubitor de artă și de frumos, este foarte manual pentru că stimulează simțul tactil, de asemenea și activitățile de natură sexuală sunt preferatele taurului. Este o perioadă de auto-răsfățare, de plăcere fizică, gastronomică, vizuală, dar discutăm și de lene, de delăsare, de încetinire a lucrurilor.

Venus trece în Berbec - 20.04.2019 19:10
Venus trece în sectorul guvernat de Marte, astrologic vorbind în acest loc planeta iubirii se simte în detriment, este cumva supusă regulilor lui Marte. Ascendentul momentului este în Balanță, deci cu siguranță discutăm despre relații și modul nostru de relaționare. Venus este în casa a VI-a și devine irascibilă în chestiuni casnice sau rutiniere. Deci relațiile domestice pot avea de suferit din cauza neimplicării. Hormonii ni se pot urca repejor la cap și astfel să uităm de reguli sociale sau de norme morale. Pot exista critici și nemulțumiri la nivel comportament casnic dar și din cauza activității sexuale care poate fi lipsită de pasiune, uneori doar cu sclipiri de forță sexuală ce tinde să fie agresivă. Dovezile de iubire se petrec acum în cadrul comun, spălăm vasele împreună, frecăm pe jos în tandem, etc. Extravaganța emoțională nu există, totul se rezumă la un mod foarte rațional de funcțonare. Cât despre sex, da poate fi, cel mai probabil în bucătărie, cât stau oalele la uscat. Cele mai mari conflicte apar când nu sunt respectate regulile casei, ordinea și curățenia sau programul personal, acest lucruri pot afecta și relațiile profesionale, nu doar pe cele personale.

Pluto retrogradează - 24.04.2019 21:47 și Saturn retrogradează - 30.04.2019 03:55
Până în data de 03.10.2019 Pluto merge înapoi prin sectorul Capricornului, iar Saturn până în data de 18.09.2019. Saturn își renovează propria casă, doar că acum îl ajută și Pluto. Pluto este cel cu bila de demolat, un fel de Miley Cyrus, iar Saturn va veni ulterior ca să reconstruiască. Financiar vorbind putem vedea schimbări majore, mai ales în cadrul societății civile, de la taxe și impozite, la bugetul care trebuie restructurat pentru că nu se conformează planurilor. Există conflicte de interese și în cadrul organizațiilor desoeri identificăm acum schimbări pe scara ierarhică. Toate schimbările de acest tip tind să fie dramatice și să șocheze prin modul în care vin la suprafață. Este într-adevăr dificil să avem atât retrogradarea lui Pluto, cât și a lui Saturn. Este bine să nu ținem cu dinți de ce avem, dacă este să pierdem ceva sau pe cineva, du-că-se! Nu începem lucruri noi, ci le reorganizăm pe cele existente. Dezvoltarea acum se va face prin lipsă, prin aruncarea reziduurilor sau a ceea ce nu poate susține proiecte ulterioare. Tot pe plan social lucrurile pot fi nefericite pentru anumiți angajați care își vor pierde locurile de muncă pentru că se închid anumite proiecte sau firma chiar dă faliment, ideea este să acceptăm schimbarea pentru că se pierde acum nu poate fi recuperat în aceeași formă.

Hai că de cât de cât ok. Numa bine!